Els barons del PP no descarten eixir al carrer contra el finançament singular de Catalunya

El president del Consell, Carlos Mazón, assegura que arribaran "fins on faça falta" per a evitar que es trenque la solidaritat entre territoris

El PP mostra la seua disposició a eixir al carrer contra l'anomenat finançament singular de Catalunya / Alberto Ortega (Europa Press)

Diversos presidents autonòmics del Partit Popular han coincidit este dilluns a expressar la seua disposició a eixir de nou al carrer contra l'anomenat finançament singular de Catalunya, com ja van fer fa uns mesos amb la llei d'amnistia. Així, han reiterat la necessitat que el model autonòmic es negocie de manera multilateral en la Conferència de Presidents i el Consell de Política Fiscal i Financera (CPFF).

Els barons populars s'han pronunciat d’esta manera a la seua arribada al comité executiu nacional del PP que ha convocat a Madrid el líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, per a desglossar les prioritats del curs polític, amb el focus posat en lleis com la de conciliació que el grup registrarà este mes al Congrés.

A les portes de la reunió, el president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha assegurat als periodistes que seria normal pronunciar-se contra l’acord entre el PSC i ERC quan la Comunitat Valenciana és “la pitjor finançada d’Espanya des de fa massa anys”. Segons Mazón, els valencians i valencianes aniran "fins on faça falta" per a evitar que es perjudique la solidaritat entre territoris. "Aquells que abans parlaven de solidaritat, ara són els que decideixen que qui més té, menys pose per a tots. És la primera vegada que ho veig en la història d'Espanya, dels socialistes i fins i tot dels liberals. Pensava que hi havia un consens generalitzat amb això, fins que ha arribat el PSOE català i el PSOE de València ventant, clar", ha criticat.

Preguntat per la reunió que mantindrà amb el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, el 4 d'octubre al Palau de la Moncloa, el cap del Consell ha afirmat que "les expectatives no són molt bones", tenint en compte "la trajectòria de l’executiu en estos últims anys amb la Comunitat Valenciana". En qualsevol cas, ha reconegut que acudirà a eixa cita amb "el major respecte institucional" i ha defensat que "cadascun ha d'exercir del seu autogovern com correspon".

En termes semblants s'han expressat els seus homòlegs de la Xunta de Galícia, Alfonso Rueda; Castella i Lleó, Alfonso Fernández Mañueco, i Múrcia, Fernando López Miras, que no han descartat que es convoquen manifestacions en els pròxims dies contra el concert econòmic per a Catalunya. "Són motius més que suficients perquè la gent expresse al carrer el seu rebuig a una decisió que els perjudicarà en el dia a dia dels seus recursos per a sanitat, educació o polítiques socials", ha postil·lat López Miras.

També et pot interessar

stats