Directes
Ara en la televisió
TRESORS AMB HISTÒRIA

Barrabés emmarca la reunió amb Sánchez en les seues trobades habituals amb polítics

L'empresari ha assenyalat que en la reunió amb el president del govern espanyol no es trobava Begoña Gómez

Barrabés emmarca la reunió amb Sánchez en les seues trobades habituals amb polítics / À Punt NTC

L'empresari Juan Carlos Barrabés ha reiterat davant del jutge que investiga Begoña Gómez que es va reunir amb el cap de l'executiu estatal, Pedro Sánchez, només una vegada a La Moncloa i ho va fer en el marc de trobades habituals en matèria d'innovació que també va tindre amb altres representants polítics.

Acudia a eixes cites pel "bon nom" que ell té en el món de la innovació empresarial, ha explicat l'empresari saragossà sobre el qual pivota la causa en la qual tant ell com la dona del president del govern, Begoña Gómez, estan investigats per presumpte tràfic d'influències davant del jutjat d'instrucció número 41 de Madrid.

Barrabés, que ha precisat que en la reunió que va mantindre amb el president no estava l'esposa, ha declarat durant poc més de mitja hora per videoconferència, a causa del seu estat de salut i ha contestat només a preguntes del seu lletrat, segons han informat fonts jurídiques.

A més de la reunió amb Sánchez, ha explicat que també va tindre diverses trobades professionals amb Gómez perquè esta li va demanar ajuda per a un mòdul del màster. Segons les fonts, ha citat diverses reunions tant a La Moncloa com en la seua empresa.

Barrabés, adjudicatari de diversos contractes públics investigats en la causa, ha precisat que les cartes de recomanació de Begoña Gómez no eren a la seua empresa sinó "al projecte", i que les gestions dels projectes les portava el seu equip, ja que es tracta d'una societat que té més de 400 treballadors.

La declaració ha tingut lloc després que el jutge instructor, Juan Carlos Peinado, es traslladara a La Moncloa per a prendre declaració com a testimoni a Pedro Sánchez, qui es va acollir al dret a no declarar contra la seua dona, com preveu la llei.

Poc després, va transcendir que l'Advocacia de l'Estat, en representació del cap de l'executiu, va presentar una querella per prevaricació contra el magistrat, que ja ha registrat el Tribunal Superior de Justícia de Madrid, encara que no s'esperen avanços este mes.

A l'eixida de la seua compareixença, l'última programada fins al 26 d'agost, les acusacions populars que exerceixen Vox i l'associació ultracatòlica Hazte Oír han destacat l'avanç de la investigació i han carregat contra el president del Govern per querellar-se contra el jutge Juan Carlos Peinado per prevaricació.

Imputació de Begoña Gómez