Barrera avisa Feijóo que les seues maniobres amb Sánchez amb el repartiment de migrants són "un atac" al pacte amb Mazón

El missatge de Barrera contra la reforma de la llei d'estrangeria se suma al d’altres vicepresidents de Vox en governs autonòmics de coalició

Imatge d'arxiu del president, Carlos Mazón, i el vicepresident, Vicente Barrera
Imatge d'arxiu del president, Carlos Mazón, i el vicepresident, Vicente Barrera / Europa Press
29 de juny 2024 - 14:17

El vicepresident primer del Consell i conseller de Cultura i Esport, Vicente Barrera, ha advertit al president del PP, Alberto Núñez Feijóo, que "el seu intent d'imposar polítiques socialistes" en matèria "d'immigració il·legal" suposa "un atac a l'estabilitat" del govern del PP i Vox a la Comunitat Valenciana.

En un missatge publicat este dissabte en el seu perfil de la xarxa social X, ha indicat a Feijóo que la Comunitat Valenciana "no és moneda de canvi" per a les seues maniobres ['chanchullos'] amb el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, en relació amb la reforma de la llei d'estrangeria acordada entre l'executiu espanyol i del de Canàries. La modificació, que afectaria l'article 35 de la llei, implicaria que quan els recursos d'una comunitat estiguen per damunt del 150% de la seua capacitat, els menors estrangers no acompanyats es deriven a altres regions en funció dels criteris acordats en una conferència sectorial el 2022, com el PIB o la població.

Una advertència conjunta dels vicepresidents de Vox

El missatge de Barrera se suma al que han publicat en les últimes hores i també en la xarxa social X altres vicepresidents de governs autonòmics on Vox governa en coalició amb el PP, com Juan García-Gallardo a Castella i Lleó, Alejandro Nolasco en Aragó i José Ángel Antelo en Múrcia. 

Les quatre publicacions segueixen una línia molt similar en to i forma i fan referència directa a les declaracions que Núñez Feijóo va fer la vesprada de divendres, en què va assegurar que en “totes les comunitats autònomes en què governa el Partit Popular en solitari o amb Vox” posarien “tota la capacitat instal·lada en centres de menors per a acollir qualsevol necessitat i qualsevol contingent”.  

Un dia abans d’eixes declaracions del president del Partit Popular, fonts de Vox ja van avançar a diversos mitjans que el repartiment de menors no acompanyats podria detonar la revisió dels acords de govern a la Comunitat Valenciana, Castella i Lleó, Extremadura, Aragó i la Regió de Múrcia.   

A la pregunta sobre esta qüestió este dijous, Barrera va negar que la seua formació haguera "amenaçat" el PP de trencar els acords i va assegurar que el seu compromís amb el president de la Generalitat, Carlos Mazón, continuava vigent. "Continuem sent un govern de coalició fort i tenim moltíssims projectes per davant que continuarem impulsant", va subratllar el vicepresident.

El PP i el PSOE lleven ferro a l'advertència i Mazón assegura l'estabilitat de la coalició

Carlos Mazón va assegurar este divendres que el pacte amb Vox a la Comunitat Valenciana "no està en perill". "El govern del canvi és estable i fiable" va sentenciar el cap del Consell, que també va dir que el problema és que el Govern d'Espanya "no té política migratòria" i "descarrega" en algunes comunitats autònomes la pressió assistencial.

Fonts del PP nacional també han llevat importància a l’advertència d’este dissabte dels vicepresidents autonòmics de Vox i han qualificat este "envit" com un intent de Vox de buscar "focus mediàtic", segons han indicat a Europa Press.

Per la seua banda, el ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, va mostrar este divendres la seua confiança en un acord entre autonomies que permeta la reforma de la llei d'estrangeria. El socialista, que va assistir a la manifestació de l’orgull convocada a València, va defendre la importància de la solidaritat de tot estat espanyol en matèria migratòria i va subratllar que “seria contradictori demanar-li solidaritat a Europa i no ser solidaris entre nosaltres”. 

També et pot interessar

stats