Directes
Ara en la televisió
BON DIA COMUNITAT VALENCIANA

Batet comunica al PSOE que no optarà a la reelecció al capdavant del Congrés

La socialista catalana confia que el PSOE puga mantindre la presidència de la cambra

La presidenta del Congrés dels Diputats, Meritxell Batet, en una foto d'arxiu / À Punt NTC

La presidenta del Congrés, la socialista Meritxell Batet, ha confirmat a la direcció del seu partit que no optarà a la reelecció en la nova legislatura, que s'obri la setmana vinent.

Batet, que va ser elegida presidenta el maig de 2019 i va repetir en el càrrec després de les eleccions de novembre, ja va avançar el mes de gener passat que no li "cal" seguir al capdavant de la cambra en la pròxima legislatura. Preguntada directament en RNE sobre si li agradaria repetir en el càrrec si hi ha oportunitat, la diputada del PSC va respondre: "Bé, perquè no cal, la veritat".

Quan falta una setmana per a constituir el Congrés sorgit de les eleccions del 23 de juliol i triar la nova mesa, Meritxell Batet ha ratificat el seu desig de no tornar a ser candidata a presidenta del Congrés.

Segons confirmen fonts socialistes, Batet ha subratllat que haver exercit aquesta responsabilitat ha sigut "un honor" i ha mostrat la seua "enorme gratitud per tot el suport rebut durant aquests anys".

Confia en una majoria perquè el PSOE retinga el càrrec

Per a la votació de la setmana vinent sobre el seu relleu, Batet ha mostrat la seua convicció que es formarà una majoria progressista que permetrà al PSOE mantindre la presidència de la cambra i "continuar amb els grans avanços reeixits en aquesta legislatura".

El fins ara portaveu de Podem al Congrés, Pablo Echenique, va avisar aquest dilluns que seria "una temeritat" que el PSOE tornara a presentar Batet per a presidir la cambra i li va retraure qüestions com la retirada de l'escó a Alberto Rodríguez o les intervencions de Vox contra la ministra Irene Montero.

La diputada catalana, número u del PSOE per Barcelona el 23J, també ha reiterat el seu suport al projecte socialista encapçalat pel president Pedro Sánchez, que al seu juí "ofereix les millors solucions als problemes de la ciutadania enfront d'aquells que només ofereixen reculada".