Begoña Carrasco governarà Castelló de la Plana en minoria

La capital de la Plana Alta posa fi així a huit anys de govern de coalició entre el PSPV i Compromís, que la darrera legislatura va sumar l’espai d’Unides Podem

Begoña Carrasco, la nova alcaldessa de Castelló de la Plana, posa amb la vara de comandament
Begoña Carrasco, la nova alcaldessa de Castelló de la Plana, posa amb la vara de comandament / À Punt NTC

La popular Begoña Carrasco ha sigut elegida aquest dissabte nova alcaldessa de Castelló de la Plana després de huit anys de govern de coalició entre el PSPV i Compromís, que la darrera legislatura va sumar l’espai d’Unides Podem. La cap de llista del PP governarà en minoria després de no haver aconseguit un pacte amb Vox.

Carrasco ha sigut investida amb els onze vots del seu grup en una sessió en la qual la socialista Amparo Marco li ha entregat la vara de comandament i se n'ha anat, ja que no ha pres possessió de l'acta de regidora.

Els nou edils del PSPV-PSOE han votat el seu candidat, José Luis López; els quatre edils de Vox han votat el seu, Antonio Ortolá, i els tres edils de Compromís han votat el seu respectiu candidat, Ignasi Garcia.

Carrasco, de 44 anys, es converteix així en la segona dona que ocupa l'alcaldia de la capital de la Plana Alta, després d'Amparo Marco, i recupera per al PP una plaça en la qual van governar durant 24 anys.

Després de ser proclamada alcaldessa, Carrasco ha destacat que assumeix la vara de comandament "sense lligams", encara que oberta a consensuar per a aconseguir l'aritmètica del ple. "Ens devem als castellonencs i per ells ens deixarem la pell, per a retornar-los en forma de treball l'afecte que ens han brindat", ha subratllat la nova alcaldessa de Castelló de la Plana.

També et pot interessar

stats