Directes
Ara en la televisió
EN DIRECTE

Begoña Gómez s'acull al seu dret a no declarar davant del jutge

La dona de Pedro Sánchez ha comparegut davant del magistrat Juan Carlos Peinado al jutjat d'instrucció número 41 de Madrid

Begoña Gómez, en una imatge d'arxiu / Gustavo Valiente (Europa Press)

Begoña Gómez, esposa del president del govern, Pedro Sánchez, ha decidit no declarar davant del jutge en la seua compareixença com a investigada per presumptes delictes de tràfic d'influències i corrupció en els negocis en relació amb diverses adjudicacions públiques a l'empresari Juan Carlos Barrabés. Gómez s'ha acollit al seu dret a guardar silenci en qualitat d'investigada davant del magistrat Juan Carlos Peinado, titular del jutjat d'instrucció número 41 de Madrid.

És la segona vegada que la dona del president del govern acudeix al jutjat. En la primera, el 5 de juliol, el jutge va acordar posposar fins este divendres la seua compareixença després d'al·legar la defensa de Gómez que no coneixia els extrems de la querella que va presentar contra ella l'associació ultracatòlica Hazte Oir, i que s'uneix a la denúncia que ja va formular l'autodenominat sindicat Manos Limpias, que va donar peu a esta causa.

Esta mateixa setmana el jutge ha pres declaració com a testimoni a l'empresari sobre el qual pivota la causa, Juan Carlos Barrabés, adjudicatari de diversos contractes públics que s'estan investigant i que la Guàrdia Civil va dir en un informe recent que es van tramitar "amb normalitat".

Barrabés, professor del màster de la càtedra que codirigia Gómez a la Universitat Complutense de Madrid i a qui les acusacions van demanar imputar, va declarar que es va reunir diverses vegades amb ella a La Moncloa i que en dos d'eixes cites va estar present el cap de l'executiu.

La segona compareixença de Gómez, que ha durat a penes uns minuts, ha estat envoltada d'una intensa expectació mediàtica, com ja va ocórrer l'última vegada, amb un fort dispositiu policial i desenes de mitjans apostats en una zona habilitada davant de l'edifici judicial.