Directes
Ara en la televisió
BON DIA COMUNITAT VALENCIANA
Ara en la ràdio
LES NOTÍCIES DEL MATÍ

Belarra demana a Podem que accepte el "colp" d'eixir del govern i adverteix que la formació actuarà amb autonomia

La secretària general dels morats assegura que el “veto” a la formació en l'executiu espanyol “és un error polític garrafal”

Ione Belarra, aquest dissabte, en el Consell Ciutadà Estatal de Podem / À Punt NTC

La secretària general de Podem, Ione Belarra, ha assegurat que el seu partit actuarà a “partir d'aquest moment" amb autonomia i ha animat els seus a continuar treballant i a mirar el PSOE “cara a cara”.

Davant Del Consell Ciutadà Estatal, aquest dissabte a Madrid, Belarra ha demanat a la “gent de Podem” que accepte “el colp” i que “passe pàgina". També ha reiterat que el “veto” a Podem en el govern espanyol “és un error polític garrafal”, del qual culpa al mateix partit socialista.

Acompanyada d’altres càrrecs de la formació morada, com la secretària d'organització, Lilith Verstrynge, i l’exministra d’Igualtat, Irene Montero, Belarra ha reivindicat el paper de Podem, que va arribar a “canviar-ho tot”. Per això, considera que és un error “tirar del govern” la formació que ha sigut “el motor de les millors transformacions”.

Belarra ha recalcat que "a partir d'aquest moment Podem es posa a treballar amb total autonomia política" per a "tornar a governar i reconstruir el bloc democràtic que el PSOE ha trencat".

A més, ha defensat que “molta gent ens necessita i només té Podem; necessita una esquerra transformadora que no es conforme amb la proposta conservadora del PSOE", desvinculant-se així de l'opció política que representa Yolanda Díaz amb Sumar.

Belarra demana trencar relacions amb Israel

La secretària general de Podem, a més, ha aprofitat per a obrir la compareixença fent una crida contra el “genocidi” i l'“intent d'extermini” d'Israel a Palestina. Belarra ha celebrat que Espanya haja convocat l'ambaixadora israeliana i ha demanat al president Pedro Sánchez que faça un “pas avant definitiu” i trenque relacions amb Israel fins que hi haja un alto el foc “definitiu” a la Franja de Gaza.

En aquest sentit, ha demanat als seus que acudisquen a les manifestacions i que facen “boicot” a les empreses que “col·laboren amb Israel”, entre les quals ha esmentat específicament als supermercats francesos Carrefour.