Bielsa es mostra "optimista" d'arribar a un “acord de progrés” a la Diputació de València

El PSPV encara negocia amb Ens Uneix, que dijous va anunciar que votarà per la seua candidata

L'alcalde de Mislata i candidat socialista a presidir la Diputació de València, Carlos Fernández Bielsa i l'actual president de la cambra, Toni Gaspar
L'alcalde de Mislata i candidat socialista a presidir la Diputació de València, Carlos Fernández Bielsa i l'actual president de la cambra, Toni Gaspar / Rober Solsona (Europa Press)

El candidat socialista a presidir la Diputació de València, Carlos Fernández Bielsa, s'ha mostrat aquest dilluns "optimista" davant de la possibilitat d'arribar a un "acord de progrés" per a dirigir la corporació provincial "enfront del govern de PP i Vox". Bielsa ha assegurat que "les negociacions continuen", perquè el seu partit encara intenta arribar a un acord amb Ens Uneix —formació liderada per l'expresident de la Diputació amb el PSPV i ara alcalde d'Ontinyent, Jorge Rodríguez. Dijous passat, Rodríguez va anunciar que no donarà suport ni al candidat del PP, Vicente Mompó, ni a Bielsa i que votarà per la seua candidata, Natàlia Enguix, en el ple d'inici de legislatura en la Diputació fixat per a aquest divendres.

Així s'ha manifestat el responsable socialista en declaracions als mitjans de comunicació després d'assistir a Antella a la concentració de rebuig per l'assassinat masclista d'una dona en la localitat. "Jo confie que en els pròxims dies arribarem a un acord de progrés perquè la Diputació de València siga una institució útil per a defensar polítiques que beneficien la societat valenciana", ha ressaltat.

El també alcalde de Mislata ha assenyalat que busquen un acord que "vetle fonamentalment per impulsar polítiques que defensen la igualtat, que lluiten contra la violència de gènere, que donen suport a la cultura lliure, al municipalisme i a la lluita contra la despoblació als municipis de l'interior".

L’escó de la formació del partit de l'alcalde d'Ontinyent (Vall d'Albaida), Jorge Rodríguez, és clau per a formar govern en la corporació provincial per l'empat entre els dos blocs: PSPV-Compromís i PP-Vox, amb quinze diputats cadascun.

També et pot interessar

stats