Bildu transmet a Sánchez la predisposició a donar-li suport en la investidura

El partit d'Otegi ratifica al president en funcions i secretari general del PSOE la seua "plena disposició a tornar a col·laborar" aquesta legislatura

Pedro Sánchez dona la mà a la portaveu d'EH Bildu en el Congrés, Mertxe Aizpurúa
Pedro Sánchez dona la mà a la portaveu d'EH Bildu en el Congrés, Mertxe Aizpurua / Twitter: @MertxeAizpurua

EH Bildu ha ratificat al president del govern en funcions i secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, en la seua reunió d'aquest divendres, la seua disposició a secundar-lo en la investidura per a frenar un executiu de PP i Vox. La formació li ha traslladat al cap de l'executiu en funcions la seua "plena disposició a tornar a col·laborar" en aquesta legislatura.

Sánchez s'ha reunit aquest divendres al Congrés dins de la seua ronda de contactes per a la investidura amb la portaveu d'EH Bildu en aquesta cambra, Mertxe Aizpurua, i al Senat, Gorka Elejabarrieta. És la primera trobada de Sánchez i la d'un president del govern amb la formació abertzale d'Arnaldo Otegi.

Fa una legislatura, Sánchez va rebutjar asseure's amb els hereus de Batasuna dins de la ronda de contactes parlamentaris per a aconseguir suports per a la seua investidura i va delegar a la llavors portaveu parlamentària, Adriana Lastra, i en Rafael Simancas.

En una nota de premsa en basc i castellà, EH Bildu ha deixat clar que farà costat a Sánchez i l'ha traslladat la seua "plena disposició a tornar a col·laborar amb el desenvolupament i consolidació d'una legislatura de continuïtat en els seus aspectes més positius, encara que amb ambició per a resoldre les qüestions pendents".

La formació abertzale ha destacat que "per damunt de sigles polítiques, la immensa majoria del poble basc va enviar un mandat clar: no permetre que el bloc reaccionari, liderat per PP-Vox, conformara govern a Espanya", per la qual cosa EH Bildu "complirà, com sempre, amb aquest mandat".

Gamarra (PP): "Un emblanquiment indecent"

La secretària general del PP, Cuca Gamarra, ha denunciat que el cap de l'executiu en funcions, Pedro Sánchez, "implore" el suport de Bildu per a seguir en la Moncloa "sense exigir-li que condemne el terrorisme". Un fet que considera una "humiliació" i una "indignitat".

Gamarra ha insistit que estan davant d'"un emblanquiment indecent" perquè Bildu és el partit que "fa a penes uns mesos portava en les seues llistes electorals quaranta condemnats per terrorisme en les seues llistes i es nega a condemnar l'assassinat de prop de mil espanyols a les mans d'ETA".

Segons ha denunciat, aquests "somriures" en la foto de Pedro Sánchez i la portaveu de Bildu al Congrés, Mertxe Aizpurua, evidencia que el candidat socialista està "disposat a pagar amb indignitat amb la condició de mantindre's en la Moncloa. Sense dubte, aquest no és el preu que mereixen els espanyols", ha asseverat.

La popular ha assenyalat que aquesta reunió al Congrés marca en el calendari "un altre dia negre per a la història de la democràcia a Espanya". "Mai un governant en cap democràcia europea ha arribat tan baix per mantindre's en el poder".

També et pot interessar

stats