Directes
Ara en la televisió
A LA SACA
Ara en la ràdio
LÍNIA DE FONS (reemissió)

El BOE publica 33 candidatures per a les eleccions europees del 9 de juny

Sis de les candidatures presentades no han superat l'examen de la JEC pel que fa als avals, els requisits formals o la paritat

Banderes de la Unió Europea, en una imatge d'arxiu / James Arthur Gekiere (Europa Press)

El Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) ha publicat a primera hora d'aquest dimarts un total de 33 candidatures proclamades per a les eleccions europees del 9 de juny, una vegada completat l'examen realitzat per la Junta Electoral Central (JEC) a les 39 llistes presentades fa una setmana pels diferents partits i coalicions.

Com que en les eleccions europees la circumscripció és d'àmbit estatal, les llistes es van presentar davant la JEC i les formacions que no van aconseguir escó en els comicis anteriors, van haver d'aportar un mínim de 15.000 signatures com a aval. També s'han comprovat diversos requisits formals i la paritat: en cada tram de cinc noms no hi pot haver cap grup de gènere per davall del 40% ni per damunt del 60%.

A l'estat espanyol, la campanya electoral per a triar els 61 eurodiputats i eurodiputades començarà a les 00:00 hores del divendres 24 de maig i finalitzarà a la mitjanit del divendres 7 de juny.

Estes són, per orde, les 33 candidatures proclamades i la persona que encapçala la llista. Es mostra la denominació que s'usarà a la Comunitat Valenciana:

Eleccions europees 2024