Bolaños diu que l'operatiu policial per a detindre Puigdemont era "responsabilitat" dels Mossos

El ministre de Justícia assegura que serà el conseller d'Interior ixent, Joan Ignasi Elena (ERC), qui haurà de donar explicacions per la fugida de l'expresident català

El ministre Bolaños, en una compareixença el passat mes de juliol
El ministre Bolaños en una compareixença el juliol passat / A. Pérez Meca (Europa Press)

El ministre espanyol de Justícia, Félix Bolaños, ha assenyalat este divendres que l'operatiu policial de la vespra entorn de la investidura de Salvador Illa i el retorn de Carles Puigdemont a Catalunya era "responsabilitat" dels Mossos d'Esquadra, la policia autonòmica d'esta comunitat.

"És un operatiu policial que estava a càrrec dels Mossos", que eren el cos de policia competent per a garantir tant la normalitat del ple del Parlament de Catalunya com el compliment dels "mandats del Suprem", ha recordat Bolaños en referència a l'orde de detenció que té en vigor l'expresident català. Puigdemont, fugit des de fa quasi set anys a Bèlgica, està acusat de malversació per la justícia espanyola. Per tant, era la policia autonòmica la que havia de garantir-ne la detenció quan entrara a Espanya, ha insistit el ministre, i ara serà el conseller d'Interior ixent, Joan Ignasi Elena (ERC), qui haurà de donar explicacions sobre esta segona escapada del polític independentista, junt amb els comandaments dels Mossos.

Precisament, hi ha prevista una roda de premsa este divendres per a explicar l'operatiu policial i a esta compareixença s'ha remés Bolaños. "Tot el respecte a les investigacions que estan duent a terme els Mossos d'Esquadra, igual que totes les investigacions que donen lloc també a procediments judicials. Des del govern espanyol el que fem i garantim és que Espanya és un estat de dret on la llei es compleix i on s'han de complir els mandats", ha recalcat.

El ministre, que ha fet estes declaracions des de l'ambaixada d'Espanya a París, s'ha mostrat satisfet de la nova etapa que s'obri a Catalunya després de la investidura del socialista Illa en el Parlament català. Un debat eclipsat per l'aparició fugaç de Puigdemont, que no va arribar a xafar l'hemicicle i que va esfumar-se després de fer un mítin a Barcelona minuts abans que començara la sessió.

També et pot interessar

stats