Borràs avisa Sánchez que és ell "qui es juga alguna cosa" i torna a exigir amnistia i referèndum

La líder independentista considera “un insult” que se'ls oferisca finançament i la transferència de Rodalies, perquè "ja els pertany"

Borràs avisa a Sánchez
La presidenta de Junts i expresidenta del Parlament català, Laura Borràs, durant el míting central del partit, el 16 de juliol del 2023, a Amer (Girona) / Glòria Sánchez (Europa Press)

La presidenta de Junts, Laura Borràs, manté el pols amb el PSOE i ha recordat a Pedro Sánchez la responsabilitat de negociar la seua investidura amb Junts, ja que és ell "qui s'hi juga alguna cosa".

En paraules de Borràs, el candidat socialista a la investidura "té una responsabilitat i sabrà perfectament com exercir-la, no amb coloms missatgers”.

La líder de Junts ha fet aquestes declaracions en una entrevista en Vilaweb, en la qual, a més, ha reivindicat plantejar el referèndum i l'amnistia en una taula de negociació entre la Generalitat de Catalunya i l’executiu espanyol.

També ha reiterat que al seu partit no els fa por anar a una repetició electoral perquè, a parer seu, Junts no hi té res a perdre.

Segons ha explicat, no delimiten "cap marc de les negociacions" i que una possible proposta socialista amb el traspàs de Rodalies i una millora del sistema de finançament és, en les seues paraules, "insultar la intel·ligència de la gent".

Pretenen que seiem a negociar perquè ens donen alguna cosa que ja ens pertany? Aleshores, significa que no saben el que vol dir negociació

No preveu un indult per al seu cas

Preguntada per l'aplicació de l'article 25.4 per part de la mesa del Parlament per a suspendre-la de la presidència de la cambra catalana, Borràs ha assegurat que "és indigerible", encara que ha sostingut que “les ferides queden a un costat per a treballar en favor del moviment independentista”.

També ha explicat que l'indult no és una opció que haja previst mai i l'ha desvinculat de les negociacions entre el PSOE i Junts: "Si jo haguera volgut una solució personal, hauria pactat amb la Fiscalia".

Amnistia col·lectiva

La presidenta de Junts ha assenyalat que tant ella com l'expresident de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont, treballen per a arribar a “solucions col·lectives” i que l'amnistia ha de ser per “al conjunt de represaliats per l'Estat".

També ha afirmat que "la lluita de l'estat espanyol contra el president Puigdemont no s'ha acabat. És una lluita per terra, mar i aire”.

El moviment independentista

Pel que fa a ERC, l’altre partit independentista català amb representació al nou Congrés, Borràs n’ha qüestionat la credibilitat en entrar en el govern de la Diputació de Barcelona, i ha apuntat que "no tots els vots que van a partits independentistes" es tradueixen a avançar cap a la independència.

"Però fins on jo sé, la independència la farem amb els independentistes no amb els unionistes", ha asseverat i ha reiterat la voluntat del seu partit de redissenyar una direcció estratègica conjunta.

També et pot interessar

stats