Nova bronca en el Botànic per la llei del 'només sí és sí'

La titular de Justícia (PSPV) insta a reformar la norma estrela de Podem mentre que Illueca (Podem) retrau a la consellera que cause "inseguretat jurídica" 

D'esquerra a dreta, la consellera de Justícia Gabriela Bravo i el vicepresident segon Héctor Illueca
D'esquerra a dreta, la consellera de Justícia Gabriela Bravo i el vicepresident segon Héctor Illueca / À Punt NTC

La controvèrsia sobre la reducció de penes als violadors d'alguns jutges des de l'activació de llei de garantia de la llibertat sexual, coneguda com a llei del només sí és sí, ha obert una escletxa en el Botànic. El vicepresident segon del Consell, Héctor Illueca, d'Unides Podem, ha contestat per Twitter a unes declaracions de la consellera de Justícia, Gabriela Bravo, obertament contràries a la norma, una de les accions estrela de la formació morada. 

A preguntes dels mitjans de comunicació, Bravo ha manifestat que la norma deixa la porta oberta per a beneficiar a violadors i ha de ser modificada. I ha advertit que els informes preceptius dels experts del poder judicial sobre la norma havien advertit sobre aquesta situació. "No podem consentir de cap manera que un dèficit en la tècnica legislativa genere confusió o interpretacions que perjudiquen les víctimes", ha manifestat la consellera, que entén que coneguda l'alerta des de l'àmbit jurídic "serà necessari plantejar-se una reforma de la llei".

Responia a la consellera des del seu compte de Twitter Héctor Ilueca. El vicepresident i titular d'Habitatge assegura que el problema no és la llei, sinó la resistència d'alguns jutges als avanços en matèria d'igualtat. I en un missatge teledirigit a la consellera Bravo, companya en el govern del Botànic, insta els responsables públics a evitar missatges que generen inseguretat jurídica en les dones. 

A mig camí entre les dues posicions, la vicepresidenta primera i portaveu del Consell, Aitana Mas, ha explicat que "en totes les lleis, quan es posen en marxa, s'han de revisar els punts forts i dèbils i si es considera per part del govern central i el poder judicial que aquest és un dels punts dèbils, hauran d'asseure's a valorar si s'ha de modificar alguna cosa".

També et pot interessar

stats