Directes
Ara en la televisió
BON DIA COMUNITAT VALENCIANA
Ara en la ràdio
LES NOTÍCIES DEL MATÍ

Brussel·les adverteix que l'abocament de pèl·lets a les costes gallegues "amenaça" el medi marí i la pesca

L'executiu comunitari insisteix, de moment, que la gestió d'aquesta crisi competeix a les autoritats espanyoles

Pèl·lets de plàstic en una platja gallega / Europa Press

La Comissió Europea ha advertit aquest dimecres que l'abocament de 25 tones de pèl·lets de plàstic enfront de les costes gallegues "amenaça el medi marí i activitats econòmiques com la pesca".

"Estem desitjosos de debatre com podem ajudar millor", ha assenyalat el comissari europeu de Medi Ambient, Oceans i Pesca, Virginijus Sinkevicius, en el seu perfil de la xarxa social X.

L'executiu comunitari va proposar mesures per a reduir la contaminació de pèl·lets de plàstic l'octubre del 2023, unes normes que Sinkevicius considera "fonamentals" per a lluitar contra la contaminació per plàstics en el futur.

El missatge del comissari respon a la crida de diversos eurodiputats espanyols que van reclamar aquest dimarts a la Comissió que es pronunciara sobre el que consideren una "catàstrofe" mediambiental, encara que Brussel·les insisteix de moment que la gestió d'aquesta situació competeix a les autoritats nacionals.

A més, els eurodiputats socialistes César Luena i Nicolás González han sol·licitat una reunió urgent amb Sinkevicius per a abordar la contaminació per pèl·lets plàstics, una petició a la qual s'ha sumat l'eurodiputada del BNG Ana Miranda, que també ha demanat una trobada amb la comissària europea de Transport, Adina Valean.

Precisament, el ministre d'Agricultura, Pesca i Alimentació, Luis Planas, va assegurar aquest dimarts que "en aquest moment" el sector pesquer nacional no pateix "cap afectació" per la presència de pèl·lets de plàstic a la costa espanyola.

"No tenim notícia en aquest moment de cap afectació concreta que haja pogut situar-se en el nostre sector pesquer. No existeix en aquests moments cap informació de problemes i vinculades a aquesta situació que deriven en problemes per al consum de peix o de mariscos", va assenyalar en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, i recalcava que la salut alimentària és "fonamental".