Camps reapareix amb un manual sobre política per a ajudar a "reenfocar" Espanya

L'expresident valencià, recentment absolt en l'últim juí de la trama Gürtel, torna a primera línia del debat públic amb un llibre escrit per Javier Más que eixirà a finals d'octubre i en què planteja eixides a la "crisi estructural" que viu el país

Camps, el passat 29 de maig després d'assabentar-se de l'absolució judicial
Camps, el passat 29 de maig després d'assabentar-se de l'absolució judicial / Rober Solsona (Europa Press)

L'expresident de la Generalitat i exlíder del PP valencià Francisco Camps torna esta tardor a la vida pública amb un llibre amb què vol aportar "l'experiència de govern i el tiró electoral" que té, segons ell, per a ajudar a "reenfocar Espanya" després d'un "període convuls".

Es tracta d'un assaig —disponible en botigues a finals d'octubre— escrit pel doctor en Història Contemporània, acadèmic de la Real Acadèmia de Cultura Valenciana i escriptor Javier Más (Castelló de la Plana, 1971), en el qual Camps parla en primera persona i es planteja la necessitat d'un nou lideratge polític per a eixir de la crisi estructural en la qual, assegura, es troba el país. "Han sigut set anys d'analitzar el personatge en un procés paral·lel als esdeveniments que ha viscut Espanya i que permeten una anàlisi històrica profunda", assegura Más en un comunicat de l'editorial LibrosLibres.

El llibre, que s'anomena Paco Camps, reenfocando a España. Argumentos para relanzarla, és un estudi comparat en el qual l'expresident popular explica el seu paper en la crisi actual i la proposta intel·lectual i de lideratge que planteja per a obrir una nova etapa política i social, segons avança l'editorial. La presentació oficial està prevista per al pròxim 5 de novembre en un hotel del centre de València.

"La grandesa està a demostrar que jo era una persona honorable i que el 1.200.000 valencians que em van votar, van encertar", assegura Camps, que comença una nova etapa amb la il·lusió d'ajudar a "reenfocar Espanya". Una mena de punt i a part després d'un "calvari judicial", amb una desena de processos als tribunals, que s'ha allargat en el temps quinze anys i del qual ha eixit indemne de totes les acusacions. Segons Javier Más, "Camps va ser l'instrument usat per a accelerar eixe procés de canvi social. Tombar al personatge va ser vist com la millor manera de trencar amb l'Espanya nascuda en el 78. Un procés que ha durat la barbaritat de quinze anys i que no ha aconseguit el seu objectiu".

Precisament a finals de maig l'Audiència Nacional va absoldre l'exdirigent autonòmic en l'últim cap pendent del cas Gürtel que tenia obert, sobre presumptes irregularitats en contractacions des de la Generalitat amb empreses d'Orange Market, la filial valenciana de la xarxa corrupta. El tribunal va exculpar Camps i tres consellers dels seus governs dels delictes de tràfic d'influències i prevaricació perquè considerava que "no existeix prova o cap indici d'orde, suggeriment o intromissió" per la seua part perquè s'adjudicara un contracte a la trama.

També et pot interessar

stats