Junts canvia el seu vot i tomba la llei per a regular el lloguer de temporada i residencial

La presa en consideració de la proposta s'ha rebutjat per 178 vots en contra i 172 a favor

Panell de votacions amb els vots contraris de Junts, que anul·la la llei per a regular el lloguer de temporada
Panell de votacions amb els vots contraris de Junts, que anul·la la llei per a regular el lloguer de temporada / Jesús Hellín / Europa Press

El ple del Congrés ha rebutjat este dimarts tramitar una proposició de llei que promouen organitzacions socials i d'inquilins per a combatre l'ús fraudulent dels contractes de lloguer de temporada i d'habitacions, després que els set diputats de Junts han votat en contra, en lloc d'abstindre's, com havien anunciat.

El caràcter ajustat de la votació, en la qual la diferència prevista entre paperetes a favor i en contra era d'un sol vot (171 contra 170), ha portat finalment al fet que la iniciativa no poguera prosperar.

La presa en consideració de la proposta s'ha rebutjat per 178 vots en contra (del PP, Vox, la UPN i Junts) i 172 a favor (del PSOE, Sumar, ERC, EH Bildu, el BNG, Podem, el PNB i CC).

Durant el debat, la representant de Junts, Marta Madrenas, ha arremés contra el contingut sense aclarir si s'hi anava a abstindre, si bé el seu secretari general, Jordi Turull, havia anunciat en una entrevista en La 2 i en Ràdio 4 que els seus diputats s'hi abstindrien perquè el PSOE li havia assegurat que la ficaria "al calaix".

Per la seua part, el PNB, que igual com Junts es va oposar en el seu moment a la llei d'habitatge aprovat per l'esquerra, ha donat un "suport crític", després d'argumentar que, si els contractes temporals s'usen en frau de llei com a habitatge habitual, és per la "pèssima regulació" que hi va haver-ne en la llei d'habitatge i ha avançat que aprofitarà les seues esmenes per a "retocar-la".

La proposta legislativa (que signen Sumar, EH Bildu, ERC i el BNG), pretenia modificar la llei d'arrendaments urbans (LAU) per a incloure en el seu àmbit d'aplicació els contractes de lloguer de temporada i d'habitació, amb la finalitat de combatre'n l'ús fraudulent i donar més protecció als inquilins.

També et pot interessar

stats