Carrasco veu "injustificable" la conducta del regidor de Mobilitat que va acumular més de cent multes de trànsit

L'alcaldessa de Castelló de la Plana anuncia un ple en l'Ajuntament perquè Cristian Ramírez hi done les explicacions "que es mereix la ciutadania"

L'alcaldessa de Castelló de la Plana, Begoña Carrasco (arxiu)
L'alcaldessa de Castelló de la Plana, Begoña Carrasco (arxiu) / Carme Ripollés (Europa Press)

L'alcaldessa de Castelló de la Plana, Begoña Carrasco (PP), ha qualificat aquest dimarts d'"injustificable" la conducta del regidor de Mobilitat, Cristian Ramírez, a qui el PSPV ha denunciat per acumular més de cent multes en l'últim any per infringir les ordenances d'aparcament en la zona blava de la ciutat. La dirigent popular, que s'ha pronunciat sobre la polèmica durant una jornada de formació sobre pintades i intervenció policial, ha anunciat que convocarà un ple a l'Ajuntament perquè el regidor done explicacions a la ciutadania.

"La conducta és injustificable, ell ja ho sap i està molt penedit, i no vull ni puc justificar-la. El que faré és convocar un ple quan els temps administratius ens permeten perquè el regidor hi done les explicacions oportunes que crec que es mereix la ciutadania", ha apuntat l'alcaldessa. Tot i això, no contempla cessar el regidor ni li ha demanat la dimissió.

L'escàndol va esclatar fa quasi una setmana. Els socialistes destaparen en un ple de l'Ajuntament que el regidor Cristian Ramírez, encarregat de l'àrea de Mobilitat des del passat estiu, quan PP i Vox tancaren un pacte per al govern local, havia acumulat entre l'1 de febrer de 2023 i el 30 de gener de 2024 fins a 167 sancions per aparcar de manera irregular en la zona blava. D'aquest volum, a penes una trentena en costen com abonades —sempre segons les xifres difoses pel PSPV de Castelló—; per tant, li'n quedaven vora 130 per pagar.

Begoña Carrasco ha assegurat que el regidor assenyalat ja "s'ha posat al dia en l'Oficina de Recaptació" i ha insistit que ho pagarà tot de la seua butxaca. "No tindrà cost per a l'erari públic, com sí que han tingut els empastres que ens ha deixat l'anterior equip de govern amb prop d'un milió d'euros de factures impagades en el Patronat d'Esports, 800.000 euros en el Patronat de Festes per factures en els calaixos o l'últim escàndol de l'escultura que va manar fer l'anterior alcaldessa socialista, Amparo Marco, amb un cost de 130.000 euros i que no sabem encara com podrem pagar perquè no hi ha contracte ni cap mena de tramitació administrativa".

Sobre l'ocorregut, l'alcaldessa popular ha destacat que "no és una conducta exemplar i als representants polítics se'ns exigeix exemplaritat", tot i que circumscriu les multes a "una sanció administrativa" vinculada amb actes de l'"esfera privada", i no en l'exercici de la competència pública. "Els garantisc que complirà amb la seua responsabilitat ciutadana, com qualsevol fill de veí", ha sentenciat. I ha aclarit que Ramírez no ha parlat públicament encara perquè on ha de fer-ho és "en el ple, on resideix la sobirania de tots els castellonencs".

També et pot interessar

stats