Directes
Ara en la televisió
LES NOTÍCIES DEL MATÍ
Ara en la ràdio
LES NOTÍCIES DEL MATÍ

Catalá manté que s’ha reforçat la presència policial després dels últims robatoris violents als poblats del sud

L’alcaldessa de València visita la reforma d’una plaça de les Casetes Rosa, que s’emmarca dins del pla per a millorar la convivència al barri de la Malva-rosa

Pedania de la Punta, on fa uns dies van assaltar de manera violenta una parella d'ancians mentre dormien / À Punt NTC

Un reforç de la presència de la Policia Local i converses perquè les patrulles de la Nacional també estiguen més presents a la zona. És el que l’alcaldessa de València, María José Catalá, ha assegurat que s’està fent en els poblats del sud, on en les últimes setmanes s’han produït diversos robatoris violents de matinada, que han deixat greument ferits els propietaris, en molts casos persones majors.

"En aquests dies s'ha reforçat moltíssim la Policia Local en la zona. I estem parlant amb la Policia Nacional. Estem reforçant d'alguna manera tota la presència policial", ha assenyalat la primera edil. Catalá ha afegit que aquest reforç policial també s’estén a la Malva-rosa, on ha visitat les obres de remodelació de la plaça 7 d’Octubre, en la zona de les Casetes Rosa.

L’alcaldessa entén que són uns "incidents molt preocupants per als veïns" de la Punta; una de les pedanies del sud de València on una parella d’ancians fa uns dies registrava un violent assalt, durant la nit, que els va deixar amb unes quantes costelles trencades i el cos ple de morats. Aquests no van ser uns fets aïllats, dies abans un grup de lladres també va apallissar un home de la Punta quan eixia de casa, van entrar al domicili i van agredir violentament sa mare, de 87 anys, i es van endur vora 600 euros en efectiu.

"Estem controlant la situació perquè no tornen a produir-se aquests incidents tan desafortunats i preocupants per als veïns, especialment per als majors", ha asseverat l’alcaldessa.

De plaça a carrer per a eliminar un punt de venda de droga

D’altra banda i pel que fa als plans de rehabilitació de la zona de les Casetes Rosa, l’Ajuntament ha iniciat aquest dimarts l’enderrocament d’una de les places més freqüentades pels consumidors de droga, la plaça del 7 d’Octubre. El consistori, seguint les recomanacions de la Policia Local, pretén convertir-la en un carrer obert al trànsit.

Aquesta és una de les mesures que promou l’Ajuntament per a frenar la degradació i la insalubritat de les Casetes Rosa. Es preveu que en quatre mesos estiga acabada la rehabilitació i els vehicles puguen passar pel que, fins aquest dimarts, era una plaça convertida en un focus de venda i consum de droga, com recordaven davant els micròfons d’À Punt alguns veïns.

Nova biblioteca i pla d'intervenció social

Aquesta actuació pretén millorar la convivència al barri. “No és una actuació puntual, forma part de l’estratègia i d’un pla que vol millorar la convivència de la Malva-rosa i les situacions que es viuen a les Casetes Rosa”, deia María José Catalá en referència a la reforma de la plaça 7 d’Octubre.

Necessitem un pla integral en intervenció de diferents administracionsPau Díaz - Associació veïnal de la Malva-rosa

Aquest projecte urbanístic es complementarà amb una nova biblioteca, la reforma del poliesportiu i del clavegueram, així com un pla d’intervenció social.

El portaveu de l’Associació veïnal de la Malva-rosa, Pau Díaz, reclamava un pla integral d’intervenció al barri: “Necessitem un pla integral en intervenció de diferents administracions i des de diferents perspectives, la social, l’educativa, la cultural i la sanitària”, advertia.  

València