Directes
Ara en la televisió
LES NOTÍCIES DEL MATÍ
Ara en la ràdio
LES NOTÍCIES DEL MATÍ

Catalá posarà "tota la carn a la graella" perquè València recupere la Copa Amèrica

Boluda (AVE) ofereix "ajuda moral i econòmica" per al projecte i assegura que “ningú” del govern del Rialto es va dirigir “mai” a ell per a demanar finançament per a allotjar la competició, que el 2024 es celebrarà a Barcelona

L'alcaldessa de València, María José Català, atén l'empresari Vicente Boluda / À Punt NTC

L'alcaldessa de València, María José Catalá, ha anunciat que el nou equip municipal farà "tots els possibles" perquè la ciutat torne a ser seu de la Copa Amèrica. "Posarem tota la carn a la graella perquè València recupere la Copa Amèrica. Des d'ara mateix ens posem a treballar en eixe repte", ha afirmat. Catalá s'ha pronunciat en aquests termes després d'una reunió amb el president de l'Associació Valenciana d'Empresaris (AVE), el navilier Vicente Boluda.

La primera edil ha lamentat la incorporació de Barcelona com a competidora, després que la ciutat comtal fora triada la seu de la 37a edició de la competició internacional de vela, que se celebrarà entre l'agost i l'octubre del 2024. Aquesta elecció l'ha atribuïda a "la falta de convicció i d'aposta" de l'anterior govern municipal de Compromís i PSPV, ja que segons Catalá, "van deixar passar l'oportunitat" que València es presentara per a tornar a acollir l'esdeveniment.

"Ens ha sorgit un competidor que no teníem, però València es recuperarà. Podrà superar els seus competidors i lluitarem per a tornar a tindre l'America's Cup, per descomptat", ha insistit la responsable municipal.

L'alcaldessa ha demanat a l'AVE suport econòmic per al projecte, un finançament privat que ha compromés Vicente Boluda. Segons el navilier "per descomptat" que hi haurà implicació de l'empresariat i inversió privada, perquè la competició "és molt important, no només per a la ciutat sinó per al port i tota la seua zona". "Ja que no ens donen uns Jocs Olímpics, almenys l'America's Cup", ha dit.

Boluda promet suport econòmic i diu que el Rialto no li'l va demanar

Preguntat pel suport econòmic privat, que l'anterior govern local també reclamava per a optar a ser de nou seu, Vicente Boluda ha assegurat que "mai" es va dirigir a ell "ningú" de l'Ajuntament per a demanar finançament en favor de la Copa Amèrica. "Jo presidisc una de les associacions empresarials més importants que hi ha a València i a mi no se m'ha dirigit ningú, mai, mai (...) Si ens ho haguera demanat l'anterior govern, haguérem ajudat. Però ningú s'ha dirigit a nosaltres per a res, mai", ha ressaltat. Boluda ha asseverat que si ara se li demana "hi haurà de tot: ajuda moral i econòmica".

Català no perdrà "competitivitat ni oportunitats" al Port de València

La primera edil ha emmarcat la trobada amb el president d'AVE en la ronda de contactes que està mantenint per a iniciar la seua gestió al capdavant del consistori valencià. "Crec que per a l'Ajuntament de València, per a la ciutat de València, és molt important posar-se en marxa i esta ciutat no pot posar-se en marxa si no ho fa comptant amb els seus empresaris principals", ha advertit, després de lloar Boluda com "un dels empresaris més importants" de la ciutat i una "una de les persones que més creu" en ella". En aquest sentit, ha destacat l'esforç d'AVE per intentar accelerar el corredor mediterrani, clau per a la ciutat. 

"L'Alcaldia de València es posa des d'ara mateix, de la mà amb AVE i amb tot l'empresariat valencià, a lluitar perquè s'agilitzen totes les obres del corredor mediterrani", ha postil·lat María José Catalá. L'alcaldessa considera que la ciutat "té reptes al davant molt importants" i ha citat entre aquests "tot el que està vinculat amb el Port" per on entra "el 50% del PIB d'Espanya" i on considera que no es pot "perdre ni competitivitat ni oportunitats", en una referència vetlada a la controvertida ampliació nord. 

València