Catalá es reafirma en la seua aposta per l’ampliació nord del port de València

El portaveu de Compromís a la ciutat, Joan Ribó, ha assegurat que l’ampliació ja feta no ha beneficiat la ciutadania ni l’economia local

port valencia NIT.mp4
Imatge d'arxiu del Port de València / À Punt NTC

L'alcaldessa de València, María José Catalá, ha reafirmat la seua aposta per l'ampliació nord del port. Ho ha fet durant una reunió que ha tingut aquest dimecres amb el president de la Cambra de Comerç, José Vicente Morata, i membres del comité executiu. “Aquest és un projecte que té el suport municipal, perquè és una instal·lació clau per al desenvolupament i la prosperitat de València, i continuarem col·laborant perquè siga possible”, ha assenyalat Catalá.

Per la seua part, el portaveu de Compromís a l'Ajuntament de València i exalcalde de la ciutat, Joan Ribó, ha lamentat que Catalá “vulga convertir els vots al PP en una carta blanca a l'ampliació del port, anteposant els opacs interessos d'algunes corporacions als desitjos dels veïns i veïnes, amb la consegüent devastació de València a tots els nivells”.

Ribó ha recordat que l'ampliació que ja s’ha executat “no ha oferit cap benefici a la ciutadania ni a l'economia local” i ha assenyalat que, en canvi, ha iniciat la destrucció de platges i barris del sud. “És una amenaça per als seus habitants i comerços, amb la pèrdua d'atractiu turístic per l'impacte visual de grues i vaixells, a més d'una despesa milionària i sense fi en un trasllat d'arenes que s'emporta cada temporal”, ha afegit.

L’ex primer edil ha advertit que “tot això s'agreujarà” si no es deté l’ampliació i ha demanat revertir “immediatament” la ja feta, “com reclamen els veïns i veïnes de València”. 

També et pot interessar

stats