Catalá rep Díaz per la capitalitat de l'Economia Social 2024

La ciutat de València ha rebut el reconeixement per la importància de les cooperatives en el seu teixit social

Carril bici davant de la plaça de bous de València al carrer Xàtiva
Carril bici davant de la plaça de bous de València al carrer Xàtiva / Europa Press

L'alcaldessa de València, María José Catalá, rep aquest divendres a la vicepresidenta segona del Govern d'Espanya i ministra de Treball i Economia Social, Yolanda Díaz, per la capitalitat de l'Economia Social 2024.

Segons ha assenyalat el consistori en un comunicat, la ciutat de València ha sigut designada durant 2024 Capital Espanyola de l'Economia Social, un reconeixement que es deu a la importància que les cooperatives i l'economia social té en la societat valenciana.

Amb el lema "València Capital de l'Economia Social 2024, l'economia amb valors", es pretén reconéixer el treball d'aquesta manera de fer economia, segons ha informat el consistori en un comunicat.

Precisament aquest lema fa referència a la forma que tenen les empreses d'economia social de contribuir al creixement global, tenint molt presents uns valors que estan contemplats en la seua pròpia regulació jurídica.

En l'actualitat, l'economia social en la Comunitat Valenciana està formada per 9.400 entitats entre les quals es troben cooperatives, societats laborals, centres especials d'ús d'iniciativa social, empreses d'inserció, societats agràries de transformació, mutualitats de previsió social, confraries de pescadors i tercer sector d'acció social. Destaca pel seu paper crucial que exerceix en la generació d'ocupació i en l'enfortiment dels teixits socials i empresarials del país.

Aquestes organitzacions donen ocupació a unes 170.000 persones i representen una xifra de negoci de prop de 12.000 milions d'euros, segons les dades de Valestat (Observatori Estadístic de l'Economia Social de la Comunitat Valenciana) i Ciriec-Espanya.

L'Ajuntament de València, després del reconeixement com a Capital Espanyola de l'Economia Social, estretirà la col·laboració amb les cooperatives de la ciutat i a apostar perquè aquest col·lectiu siga un aparador de bones pràctiques i un motor de canvi cap a una economia més justa, participativa i sostenible.

Des del consistori s'està treballant conjuntament amb les principals entitats de l'economia social, Confederació de Cooperatives de la Comunitat Valenciana, per a realitzar un complet programa d'activitats que potencie la capitalitat de 2024 que es donarà a conéixer en el primer dels actes que se celebra amb motiu de la designació de València com a Capital Espanyola de l'Economia Social.

En un acte amb la ministra Díaz i el conseller d'Educació, Universitats i Ocupació, José Antonio Rovira, l'alcaldessa rebrà en el Saló de Cristall de l'Ajuntament tots els sectors implicats en les cooperatives i l'economia social i els seus màxims representants: Emilio Sampedro, president de la Confederació de Cooperatives de la Comunitat Valenciana (Concoval) i Juan Antonio Pedreño, president de la Confederació Empresarial Espanyola de l'Economia Social (Cepes).

També et pot interessar

stats