La protesta a Ferraz acaba novament en aldarulls i llançaments d'objectes

Centenars de persones es concentren davant de les seus del PSPV a València i Alacant

Centenars de persones concentrades davant de la seu del PSPV a València / À Punt NTC

La policia ha carregat novament contra algunes persones que cap a les 22:40 hores encara quedaven davant de la seu del PSOE a Madrid, al carrer de Ferraz, que havien llançat objectes, botelles, contenidors i petards als agents. 

Aquest dijous, unes 8.000 persones, segons la Delegació del Govern, s’han manifestat contra la llei d’amnistia prevista en l’acord entre el PSOE i Junts per a facilitar la investidura de Pedro Sánchez davant de la seu central del PSOE al carrer de Ferraz. El líder de Vox, Santiago Abascal, ha arribat a la manifestació entre aplaudiments i crits de "president".

Els primers manifestants han començat a arribar a les 19:00 hores i, a poc a poc ha anat augmentant l'afluència de persones i la tensió, entre xiulets, casserolades i crits contra la monarquia i contra la premsa. La Policia ha disposat un important cordó per a protegir la seu socialista, davant de la qual els manifestants, que han portat banderes d'Espanya o de la Unió Europea, han corejat càntics com "Puigdemont, a presó", "Que te vote Txapote" i "Sánchez, traïdor". En aquest context, s'ha llançat un objecte que ha colpejat en un furgó de la Policia Nacional. Això ha fet que els agents s'hagen posat el casc i hagen adoptat les primeres mesures per al cas d'haver d'actuar.

Passades les 22:40 hores la Policia Nacional ha carregat contra un grup reduït d’ultres que els han llançat objectes, botelles, contenidors i petards i han intentat traspassar les tanques que impedien accedir a la seu del PSOE. S'han sentit trets en terra per a dissoldre els manifestants més radicals que han intentat traspassar les tanques i que, després de la resposta policial, s'han dispersat, però es mantenen a la zona, on han tirat diversos contenidors. Mentrestant, un altre grup de manifestants ha iniciat una asseguda al carrer del Marqués de Urquijo.

La càrrega amb botelles i gas contra els radicals encaputxats ha sigut després de més de dues hores de manifestació sense incidents. Abans d'això, la manifestació, que s'ha dividit en dues zones, ha transcorregut amb normalitat. En una zona han quedat les persones de més edat i, al capdavant de la concentració, al costat de les tanques col·locades per la Policia, s'han situat en la majoria joves, molts d'ells amb el rostre cobert. Aquest grup ha començat a provocar els agents.

Concentracions a València i Alacant

Al voltant de 400 persones s’han concentrat aquest dijous a última hora de la vesprada a les seus del PSPV a València i altres, entre 200 i 300, a la d'Alacant. Els concentrats criden consignes com “Que te vote Txapote”, “Unidad Nacional”, “Sánchez traidor” i “Puigdemont a presó”. Es tracta de la primera protesta després de fer-se públic l'acord per a la investidura entre el PSOE i Junts.

Durant la protesta de València, a més, algunes de les persones han cantat consignes com ara “esas lecheras a la frontera” o “rojo el que no bote”. També s’ha pogut veure alguna bandera d’ultradreta. En la convocatòria han tornat a participar diversos dirigents de Vox, entre ells el diputat de la formació en el Congrés Carlos Flores, el també diputat i president provincial de Vox València Ignacio Gil Lázaro i el segon tinent d'alcalde de l'Ajuntament de València i portaveu de Vox en el consistori, Juanma Badenas. Un fort dispositiu policial s'ha desplegat a la zona per a controlar als manifestants i evitar possibles incidents.

La protesta estava convocada a les 20:00 hores, els manifestants han començat a arribar al lloc, entre el carrer de l'Hospital i l'avinguda de l'Oest, una mitja hora abans. La tensió ha començat a augmentar al voltant de les 20:15 hores, quan alguns dels manifestants han començat a proferir insults cap a Pedro Sánchez, Carles Puigdemont, el PSOE i també a la premsa present al lloc, i s'han enfrontat amb la Policia.

També et pot interessar

stats