Directes
Ara en la televisió
LES NOTÍCIES DEL MATÍ
Ara en la ràdio
LES NOTÍCIES DEL MATÍ

El CGPJ posposa al 5 d'agost l'elecció del president en no va assolir la majoria

S'ha votat huit vegades i cap candidat ha sumat els suports necessaris, amb un empat entre Pablo Lucas i Pilar Teso

Els nous vocals del CGPJ reunits en la sessió consultiva el passat 25 de juliol / EFE

El Consell General del Poder Judicial (CGPJ) ha posposat al dilluns que ve, 5 d'agost, la votació per a elegir el president d'este òrgan i del Tribunal Suprem després de huit votacions en què cap dels set candidats proposats ha aconseguit la majoria exigida per a ser nomenat.

Davant d'esta situació, els vocals han acordat que el ple del CGPJ es torne a reunir dilluns i reiniciar el procés d'elecció amb els set candidats proposats en la sessió constitutiva celebrada el 25 de juliol, han informat fonts de l'òrgan de govern dels jutges.

L'octava votació per a nomenar president finalitzava este matí en empat entre els candidats del sector progressista Pablo Lucas i Pilar Teso, que van quedar ahir com a finalistes en concitar més suports, amb deu vots cadascun d'entre els vint vocals.

Com que cap dels dos ha arribat als tres quints exigits per la llei, dotze vots, el ple del dilluns que ve tornarà a votar els set candidats proposats a més de Teso i Lucas, Esperanza Córdoba, Antonio del Moral, Ana Ferrer, Ángeles Huet i Carmen Lamela.