El CIS pronostica una nova victòria del PNB i un fort ascens de Bildu

L’estudi planteja la possibilitat que Sumar, Podem i Vox no obtinguen representació al parlament basc

Imatge d'arxiu del parlament basc
Imatge d'arxiu del parlament basc / Iñaki Berasaluce (Europa Press)

El PNB tornaria a guanyar les eleccions basques amb 30 o 31 escons, la qual cosa suposaria mantindre els actuals representants o perdre'n un, mentre que Euskal Herria Bildu seria la segona força amb 28 o 29 parlamentaris, respecte dels 21 obtinguts fa quatre anys, segons l'enquesta difosa aquest dilluns pel Centre d'Investigacions Sociològiques (CIS).

Aquest estudi calcula que el PSE-EE repetiria en la tercera posició, amb els actuals deu representants o un més. El PP, en aquesta línia, aconseguiria cinc o sis parlamentaris, mentre que en els comicis de juliol del 2020 en va aconseguir sis en coalició amb Ciutadans.

El sondeig planteja la possibilitat que Sumar, Podem i Vox no obtinguen cap representat. En el millor escenari, els de Yolanda Díaz podrien tindre dos diputats i la formació morada i la ultradretana un. En els anteriors comicis autonòmics bascos, la coalició entre Podem i Esquerra Unida va sumar sis representants i Vox va fer-se amb una acta.

L'estudi, fet entre el 18 i el 22 de març, es fonamenta en un total de 4.998 entrevistes telefòniques a 207 municipis bascos de Biscaia, Guipúscoa i Àlaba.

També et pot interessar

stats