El CIS torna a donar la victòria al PSOE en unes hipotètiques eleccions generals

El PP retalla distàncies amb els socialistes i se situa a només 2,5 punts d’ells; Sumar, Vox i S'ha acabat la festa cauen

Sánchez arriba este dimecres al Congrés
Imatge d'arxiu de Sánchez a la seua arribada al Congrés / Chema Moya (EFE)

El baròmetre d'octubre del Centre d’Investigacions Sociològiques (CIS) ha tornat a donar com a guanyador el PSOE en unes hipotètiques eleccions amb el 34% dels vots, encara que el PP retalla les distàncies i es queda a només 2,5 punts dels socialistes.

L'enquesta, feta a partir de 4.005 entrevistes fetes entre l'1 i l'11 d'octubre en un ambient de crispació política, recull una pujada dels dos principals partits respecte a l'anterior sondeig de setembre: el PSOE puja un punt la seua expectativa de vot i el PP en guanya tres.

Baixen, no obstant això, les altres formacions d'àmbit nacional: Vox, tercera força, passa del 13,1% a l'11,8%; Sumar, del 7,8% al 6,3%; Podem, del 3,6% al 3,3%; i S’ha acabat la festa, del 2,9% a l'1,7%.

D’altra banda, l'estimació de vot d'Esquerra Republicana puja dos dècimes (1,6%), mentre que la de Junts cau una (1,2%); en el cas de les formacions basques, és el PNB el que millora una dècima (fins a l'1%), mentre que EH Bildu en perd dos (0,9%). El BNG es manté amb el 0,8% dels vots i tampoc experimenten variacions Coalició Canària (0,3%) i UPN (0,1%).

Suspens general als polítics

Quant als dos principals líders, el president de l'executiu espanyol, Pedro Sánchez, continua sent el preferit per a governar, amb un suport del 24,3% (perd 0,5 punts), seguit del líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, que aconsegueix el 13,3% i millora 1,2 punts el seu índex anterior.

Cap polític aprova en la taula d'este baròmetre i Sánchez continua sent el millor considerat, amb una nota mitjana de 4,13. Feijóo el segueix molt de prop, amb 4,02 punts, i arrabassa el segon lloc a Yolanda Díaz, que obté una nota de 3,99. El líder de Vox, Santiago Abascal, segueix en l’últim lloc amb un 2,93.

També et pot interessar

stats