Colomer: “Hem de saber col·locar la realitat sanitària de la Comunitat Valenciana en mercats com el britànic”
El secretari autonòmic de Turisme no descarta ampliar fins a 5.000 els assistents als concerts i reivindica una revisió immediata dels preus que paga el govern pels usuaris de l’Imserso
Traslladar la seguretat sanitària a mercats emissors de visitants, com el britànic, estudiar la possibilitat d’ampliar els 2.000 assistents per espai en els festivals de música o estendre el bo viatge per a l’any que ve. Són algunes de les possibilitats que es planteja la Conselleria de Turisme perquè el sector, vital per a l’economia valenciana, recupere el pols a curt termini, després de la paràlisi en què l’ha afonat la pandèmia.
El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, les ha exposades en Les notícies del matí, on ha presentat la proposta que mostrarà la Comunitat Valenciana en Fitur, la fira internacional de turisme que se celebrarà a Madrid la pròxima setmana.
En aquest espai, un dels principals ganxos que aprofitarà la Comunitat Valenciana serà el de la seguretat sanitària. Una idea bàsica que s’ha de traslladar fins al govern britànic, perquè reconsidere la seua decisió d’excloure el nostre territori de les zones segures per a viatjar, donat que ara per ara té en compte la mitjana de contagis de tot Espanya.
Colomer confia que finalment la pressió política, diplomàtica i institucional aconseguisquen capgirar la decisió de l’executiu de Johnson i ha assenyalat que el govern espanyol i el valencià van de la mà en aquesta reivindicació.
En aquest sentit, el responsable de Turisme creu que fins ara el Regne Unit “no ha arbitrat bé la mètrica a l’hora d’escollir els països on es pot viatjar”. En aquest sentit, apunta que la Comunitat Valenciana “ha de saber gestionar amb responsabilitat i humilitat la realitat sanitària i col·locar-la bé en el mercat emissor, que en el cas del britànic, estima i valora la Comunitat Valenciana, particularment la Costa Blanca i Benidorm”.
Concerts amb més assistents
Quant a altres alternatives turístiques, com la dels festivals de música que cada estiu se celebren al llarg del territori, Francesc Colomer no descarta “estudiar seriosament aquest estiu” la possibilitat d’augmentar fins a 5.000 persones les que poden estar en un mateix espai durant un concert, com demanen els promotors musicals. Actualment, el límit d’aforament està establert en 2.000 persones per a un mateix espai.
Francesc Colomer argumenta que el concert pilot de Love of lesbian que es va celebrar a Barcelona va demostrar que, amb precaucions sanitàries, és possible organitzar concerts amb més 2.000 assistents, sempre que les aconsellen les autoritats sanitàries.
“Hem de plantejar-nos, en un termini raonable, recuperar els formats d’espectacles, no com abans de la pandèmia, però sí de superar l’aforament actual. Aquest estiu s’hauria d’estudiar seriosament eixa possibilitat. Jo soc partidari, perquè el pròxim repte que ens depara la vida és el món post-Covid. Hem d’adaptar-nos-hi perquè, quan torne a passar alguna cosa, no se’ns pare la vida i no s’arruïnen les empreses”, ha argumentat durant l’entrevista en Les notícies del matí.
Més de 70.000 valencians gaudeixen del bo turístic
Una altra de les iniciatives per a recuperar el sector turístic és la del bo turístic, al qual ja s’han acollit 70.000 valencians. El secretari autonòmic de Turisme no descarta allargar aquesta iniciativa també el 2022, “si el sector no ha recuperat les constants vitals, perquè ha tingut una acollida prou satisfactòria, ha contribuït a estimular la demanda entre els turistes valencians”.
Més enllà d’aquest estiu, Colomer ha reivindicat enèrgicament la recuperació del programa vacacional per a majors de l'Imserso “en un format distint” pel que fa a les mesures sanitàries, però també quant al pagament que rep el sector per part del ministeri per cadascun dels visitants.
L'Imserso no pot descansar sobre l’altruisme i les pèrdues del sector hoteler
“L'Imserso no pot descansar sobre l’altruisme i les pèrdues del sector hoteler de la Comunitat Valenciana. Trau uns preus molt baixos, terribles, que no guarden relació en la voluntat de superar els estàndards de qualitat”.
En aquest sentit, ha apuntat directament al govern espanyol, que és qui defineix aquests preus. “Estic molt preocupat, espere que hi haja una reacció immediata per part de l’executiu espanyol”, indicava. “Confie que no es perda un altre any de l’Imserso, que hi haja dinamització econòmica en el sector, però en unes condicions que facen possible la rendibilitat”, afegia durant la seua intervenció en À Punt.