La Comissió Europea està “al corrent” de la decisió de Nàquera de no penjar la bandera LGTBI als edificis municipals

L'equip de govern (Vox-PP) matisa hui que "no s'està prohibint l'ús de senyes d'identitat LGTBIQ+ en els espais públics del terme municipal" i recorda que s'ha de complir "el protocol de banderes"

Una bandera LGTBI penja d'un balcó particular de Nàquera, on l'equip de govern ha decidir retirar aquesta insígnia dels edificis municipals
Una bandera LGTBI penja d'un balcó particular de Nàquera, on l'equip de govern ha decidir retirar aquesta insígnia dels edificis municipals / À Punt NTC

“Estem al corrent de les informacions en els mitjans. No comentem anuncis, ja que això afecta les administracions locals i primer caldria veure-ho amb les autoritats dels estats membres”. Són les declaracions del portaveu de Justícia de la Comissió Europea, Christian Wigand, en referència a una de les primeres mesures adoptades pel govern de Nàquera, que ha quedat en mans de Vox i el PP, i que ha decidit que no onege cap bandera LGTBI als edificis municipals.

En la Comissió Europea recorden que les demostracions pacífiques, com l’exhibició d’una bandera amb un simbolisme, són “un dret fonamental en tots els països democràtics”.

“La Comissió Europea té estàndards clars sobre la igualtat LGTBI, una cosa que arreplega l'estratègia europea i per a protegir xiquetes i dones de la violència”, va afegir.

Wigand, d’altra banda, va afirmar no tindre constància de contactes entre la Comissió Europea i les autoritats espanyoles per a obtindre aclariments sobre aquest cas, encara que la portaveu Dana Spinant va precisar que ho “verificaran”.

Cal recordar que l’acord de govern al qual han arribat Vox, la força més votada, i el PP per a configurar el govern de Nàquera arreplega, en el punt 15, “no col·locar banderes LGTBI en balcons i façanes d'instal·lacions municipals”, amb la intenció de “promoure els valors constitucionals” i complir la llei de banderes, ja que l'exhibició d'aquests emblemes és una pràctica molt estesa per a commemorar dies reivindicatius del col·lectiu LGTBI+.

A més d'aquesta mesura, el document que recull les bases de govern de Nàquera, també preveu substituir les concentracions contra la violència masclista per actes “contra tota violència” o “contra la violència”.

Hi ha una necessitat de seguir el protocol de banderes en els edificis municipals, com es compleix en unes altres institucions Ajuntament de Nàquera

L'Ajuntament ha emés un comunicat

Aquest dimecres, davant del rebombori mediàtic que ha generat la mesura, l'equip de govern de Nàquera ha emés un comunicat que afirma que “no s'està prohibint l'ús de senyes d'identitat del col·lectiu LGTBIQ+ als espais públics del terme municipal”. Més prompte el que es pretén és “la necessitat de seguir el protocol de banderes als edificis municipals, com es compleix en altres institucions”, puntualitza el comunicat que ha difós l'ajuntament d'aquest municipi enclavat a la Calderona.

Finalment, el comunicat recorda que la Constitució prohibeix qualsevol discriminació per raons, entre altres de les citades, de sexe, opinió o “qualsevol altra condició o circumstància personal”.

El veïnat de Nàquera penja banderes LGTBIQ+

El veïnat de Nàquera ha penjat banderes LGTBIQ+ als balcons després de la crida del PSPV, que ha emés un comunicat públic en les seues xarxes socials, afirmant: "Omplirem les nostres façanes amb els colors que el nou govern nega a tota la societat". Al mateix temps, han garantit que no faran "un pas arrere" davant d'un govern "que nega l'existència d'una part dels ciutadans".

També et pot interessar

stats