Directes
Ara en la televisió
MERIDIÀ ZERO
Ara en la ràdio
LÍNIA DE FONS (reemissió)

La militància de Més-Compromís revalida el lideratge d'Amparo Piquer

Guanyar el País ha sigut l'opció més votada amb un 53,06% dels vots, vora trenta punts més que cadascuna de les candidatures alternatives

Amparo Piquer, secretària general de Més-Compromís / Més-Compromís
À Punt NTC @apuntnoticies
19 d'octubre 2024 - 11:23 Actualitzat: 20 d'octubre 2024 - 19:17

La militància de Més-Compromís, la formació majoritària de la coalició Compromís, ha decidit que Amparo Piquer continue com a secretària general amb un 53,06% dels vots en el congrés nacional celebrat este cap de setmana a Albalat dels Sorells (Horta Nord).

La candidatura d'Amparo Piquer, Guanyar el País, ha sigut la més votada amb un 53,06% dels vots, mentre que Reviscola ha obtingut el 23,77% i Compromís pel País Valencià, el 23,17%. Dels 1.005 vots emesos (dels quals 997 han sigut vàlids), Guanyar el País n'ha obtingut 529, Reviscola 237, i Compromís pel País Valencià 231.

"A partir de hui vos puc assegurar que la meua executiva treballarà per a tots i totes vosaltres, sense distincions. I, sobretot, treballarà per un País Valencià més just, més lliure i més sobirà", ha expressat Piquer davant de la militància en el discurs posterior a la lectura dels resultats.

La secretària general ha tingut paraules d'agraïment també per a les altres candidatures i ha destacat "la demostració de democràcia interna". "I és que tenim una cosa molt clara. Companyes i companys, l’adversari està fora d’ací. El nostre adversari és el senyor Mazón i el PP i les seues polítiques injustes, corruptes i antivalencianes. I davant d'això, ací està el valencianisme per a plantar-li cara i guanyar el país", ha manifestat.

Un congrés que marca el futur de la formació valencianista

Les urnes s'han obert este diumenge a les 13:30 hores perquè els 1.600 militants que s'hi han inscrit —dels 3.600 amb dret amb vot— decidiren quin seria el futur orgànic i polític de la principal columna de Compromís per a elegir entre Amparo Piquer; la diputada Mònica Àlvaro, del sector més crític, i David González, exalcalde d'Oliva. Les votacions s'han tancat a les 16:30, i aproximadament una hora i mitja després s'han conegut els resultats i el discurs de la candidatura guanyadora.

El dissabte, el 53,7% de la militància que ha assistit este dissabte al congrés va donar suport a l'informe de gestió presentat per Piquer. Segons ha informat la formació, el 38,7% ha votat en contra i el 7,5% s'ha abstingut. Pel que fa a la ponència d'estatuts, ha tirat avant amb el 77% dels suports, el 21,2% dels vots en contra i l'1,7% d'abstencions.

Piquer ha defensat al llarg del congrés la seua candidatura a la reelecció amb “voluntat d’integració”. Ha manifestat que la trobada ha d’anar dirigida a “les persones òrfenes de representació en l’esquerra” i aposta perquè Compromís siga "la casa gran que aglutine estes persones, per a parlar a la majoria social i no a nosaltres mateixos". D'altra banda, les opcions de Mònica Àlvaro, actual diputada a les Corts, i David González, exalcalde d'Oliva, no van arribar finalment a un acord malgrat "la plena sintonia programàtica" de les dos parts i, finalment, han defensat les seues postures per separat.

El debat ha estat obert esta cap de setmana a Albalat dels Sorells. Tant Àlvaro amb la candidatura Reviscola, com González amb Compromís pel País Valencià, apostaves per una remodelació del partit per a fer-lo més valencianista i democràtic. "Pensem que tenim els números, que tenim les persones, que hem reviscolat el partit i que podríem canviar la direcció; no hi haurà impediment perquè siga possible per la nostra banda", va manifestar esta setmana en els micròfons d'À Punt Mònica Àlvaro, que sosté una postura molt crítica amb la direcció actual.

David González, que ha negociat amb les dos parts, però sense arribar a cap acord, destacava que "la responsabilitat de l'equip que guanye serà treballar perquè les diferents sensibilitats que hi ha al partit puguen confluir i tindre un partit més fort". En un sentit paregut es mostrava Baldoví a la trobada: "No és cap drama, hi haurà tres candidatures com hi ha hagut en altres congressos, però l'important és l'endemà".

l’Horta