Directes
Ara en la televisió
EN DIRECTE
Ara en la ràdio
PODRÍEM FER-HO MILLOR

Compromís denunciarà Barrera a l'Agència Valenciana Antifrau perquè verifique si viola la llei d'incompatibilitats

El síndic Joan Baldoví considera que el vicepresident està "clarament" en causa de destitució pel fet de continuar al capdavant de set empreses, mentre que el PP i Vox mantenen que està en termini per a regularitzar la situació

El vicepresident i conseller de Cultura, Vicente Barrera / Rober Solsona (Europa Press)

Compromís presentarà una denúncia davant de l'Agència Valenciana Antifrau perquè investigue si el vicepresident primer del Consell, Vicente Barrera, incompleix la llei d'incompatibilitats i la del govern valencià, ja que, segons la coalició, marquen "clarament" que està en causa de destitució. En la denúncia també demanarà que torne els diners públics percebuts indegudament, tal com estableix la llei d'incompatibilitats, segons ha informat el partit en un comunicat.

Per al síndic Joan Baldoví, "és molt greu" que el president de la Generalitat, Carlos Mazón, "accepte amb tanta tranquil·litat que el seu vicepresident estiga administrant set empreses mentre forma part del Consell".

Aquest dimarts Mazón va eixir en defensa de Vicente Barrera. Va negar que estiguera fora de la llei i va apel·lar al reglament de les Corts per a insistir en l'existència d'un termini de dos mesos per tal de regularitzar la situació, que qüestiona l'oposició. El cap del Consell responia a la petició d'explicacions de Compromís i del PSPV, que li va demanar que destituïra Barrera. Baldoví creu que Mazón està incomplint la llei "per a protegir el vicepresident", un fet que considera "inacceptable".

El president ha insistit en l'argumentari a preguntes dels periodistes, aquest dijous en una visita a Sogorb. "Estem en un procés que està en la normalitat. Qui tinga algunes suposicions, que les pose damunt de la taula i ens les aclarisca. Un govern compleix quan els terminis es compleixen, en un procés taxat, ben organitzat, que es compleix a la perfecció", ha dit.

Però Compromís no ho veu clar. "Per molt que els pese al PP i Vox, la llei és igual per a tots i s'ha de complir des del primer dia. La llei diu que la condició de conseller és incompatible amb l'exercici de qualsevol activitat professional o mercantil", ha reiterat Joan Baldoví, que veu en la controvèrsia un "nou episodi de caos del Consell del PP i Vox, caracteritzat per les ocurrències, la falta de treball i ara, també, per l'incompliment de la llei".

València