Compromís denunciarà a la Fiscalia les pseudoteràpies homòfobes dels centres diocesans valencians

La formació insta la Conselleria d'Educació a suspendre uns tallers que parlen de "teràpies reparatives" i veuen l'homosexualitat com una malaltia mental

El portaveu parlamentari d'asumptes LGTBI de Compromís, Francesc Roig, en la roda de premsa
El portaveu parlamentari d'asumptes LGTBI de Compromís, Francesc Roig, en la roda de premsa / Compromís

Compromís denunciarà davant de la Fiscalia els materials de promoció de "pseudoteràpies homòfobes" a centres educatius diocesans de la Comunitat Valenciana; uns programes que ha instat la Conselleria d'Educació a suspendre per infringir la llei LGTBI valenciana.

El síndic, Joan Baldoví, i el portaveu parlamentari Francesc Roig han informat este dilluns en roda de premsa que han tingut accés al contingut de tallers afectivosexuals que s'imparteixen a l'alumnat preadolescent i adolescent en estos centres, que parlen obertament de "teràpies reparatives" i consideren que "l'homosexualitat hauria de contemplar-se com una malaltia mental i que dir el contrari és una burla per a la ciència".

Segons expliquen, estos cursos els ha creat una de les promotores de les pseudoteràpies homòfobes, en el marc del projecte "Lliures per amor - Lliures per a estimar". La formació valencianista els ha conegut gràcies al portal noestamosenfermas.com, que ha creat per a canalitzar les denúncies sobre les pseudoteràpies de conversió sexual.

L'homosexualitat, un "trastorn"

Francesc Roig ha ressaltat que en el material de formació dels docents "es queixen que en els anys 70 del segle passat l'homosexualitat va deixar de considerar-se un trastorn psicològic i psiquiàtric per la pressió del lobby gai" i que això prohibeix que "s'estudie la manera d'ajudar les persones amb AMS (atracció cap al mateix sexe)". "És a dir, que es queixen que es posen entrebancs per a curar el que consideren una malaltia. És vergonyós i també il·legal perquè atempta contra l'article 7 de la llei LGTBI valenciana", ha denunciat.

En els documents per al professorat també s'apel·la a treballar en classe la "terminologia sexual correcta" i promoure entre l'alumnat la substitució dels termes homosexual, gai o lesbiana, que considera "incorrectes" pel concepte AMS (atracció cap al mateix sexe). A més s'insta a explicar a l'estudiantat que només hi ha dos maneres de ser persona: home o dona. "El material elaborat per al professorat contempla autèntiques aberracions respecte a les indicacions que cal donar a l'alumnat", ha destacat Roig.

Baldoví i Roig consideren que estos centres concertats religiosos concertats "no són espais segurs per a l'alumnat LGTBI, als quals se'ls nega l'existència" i acusen el Consell de situar-se en una posició equidistant. "Assistim impàvids a la indiferència del govern de Mazón. És una trama que ataca l'alumnat LGTBI. En la comissió d'investigació que volem impulsar a les Corts (la creació es vota 23 d'octubre) caldria que el PP es posicionara del costat de qui vol estar: dels qui promouen estes tortures contra xiquets i xiquetes LGTBI o de les víctimes", ha apuntat Baldoví.

Investigació per delicte d'odi

Compromís fa mesos que denuncia la presumpta impartició de pseudoteràpies de conversió en centres escolars vinculats a l'arquebisbat de València, així com la promoció de material homòfob entre el professorat i protocols per a identificar i tractar l'alumnat LGTBI. Com a resultat d'estes accions, que estan visibilitzant denúncies particulars de l'alumnat, la Fiscalia va obrir diligències per delicte d'odi contra un docent acusat d'impartir estes teràpies de conversió a estudiants del centre concertat Mare Josefa Campos d'Alaquàs (Horta Sud).

Mazón retrau Compromís "que faça política" amb les pseudoteràpies

El president de la Generalitat ha defés que el Consell ha reaccionat "al primer minut" davant de la denúncia de presumptes teràpies de conversió sexual i ha retret Compromís "que faça política" amb estos casos i no fera "absolutament res" en els anys del Botànic. "Quan hem tingut la mínima denúncia, ho hem posat en mans de la Fiscalia de manera immediata", ha destacat Carlos Mazón en referència al cas del professor d'Alaquàs (Horta sud).

El president ha instat la formació valencianista al fet que si "té alguna dada, la pose a la disposició de la Generalitat, en compte de fer política amb això".

També et pot interessar

stats