Directes
Ara en la televisió
VALENCIANS AL MÓN
Ara en la ràdio
TERRITORI SONOR (reemissió)

Compromís denunciarà a l’ONU el correbou infantil de València

La formació taronja també acudirà al Comité de Drets Humans, que vetla pel compliment de la Convenció sobre els Drets del Xiquet

Papi Robles, a l'esquerra, i Glòria Tello, en una imatge d'arxiu / Europa Press

Compromís està disposat a arribar fins a l’ONU, l’Organització de les Nacions Unides, per a frenar el correbou infantil, que recorrerà els carrers del nucli antic de València, i que va aprovar este dilluns el PP i Vox en la junta de districte.

El grup municipal de Compromís a València ha anunciat que denunciarà en este organisme internacional el correbou adreçat als xiquets, segons ha avançat la portaveu de la formació taronja al consistori, Papi Robles, i la portaveu adjunta, Glòria Tello. Les dos han informat que també aniran al Comité de Drets Humans, encarregat de vetlar pel compliment de la Convenció sobre els Drets del Xiquet.

Robles ha detallat que estan treballant en un informe que adreçaran al Comité, que enguany avalua el compliment del text legal per part de l'estat espanyol i suposa “una oportunitat idònia per a denunciar este acte tan vergonyós d'adoctrinament infantil i foment de la tortura animal”.

La portaveu de Compromís ha recordat que el Comité dels Drets del Xiquet ja va dictaminar el 2018 la necessitat de prohibir la participació dels menors d’edat.

Per part seua, Tello ha denunciat que el tancament taurí infantil simulat aprovat pel PP i Vox "fomenta el maltractament i la violència" i "atempta contra els drets dels xiquets i xiquetes".

Escoltaran informes de la societat i les veus expertes

Segons informen des de Compromís, el Comité de Drets Humans té fins a l’1 d'agost per a rebre comunicacions i informes alternatius de la societat civil i veus expertes sobre l'estat de compliment i respecte de les obligacions legals en l'àmbit dels drets de la infància.

Després, al setembre, el Comité celebrarà una sessió on mantindrà reunions amb les entitats de la societat civil que participen en el procediment i els representants de Compromís traslladaran personalment la denúncia. La revisió final de l'informe està prevista per a gener a Ginebra (Suïssa), com apunten des del grup municipal de Papi Robles.

"Este vergonyós acte de foment de la violència en forma de correbou infantil se suma a l'incompliment sistemàtic que els governs de la dreta d’Espanya estan fent de l'últim dictamen de l'ONU, pel qual s'instava a prohibir la participació de les persones menors d'edat en les corregudes de bous i la resta d'espectacles taurins", afig Tello.

Esta nova via de denúncia a l’ONU s’afig a l’anunci que va fer dilluns Compromís, que va anunciar que presentarà una queixa al Defensor del Poble, amb competències en protecció de la infància.

València