Compromís insta Sánchez a impulsar un paquet legislatiu per a “democratitzar” la justícia i a aprovar la reforma del CGPJ

L’executiva, reunida d’urgència esta vesprada, ha donat suport a Oltra, Gamero i Real enfront del que consideren "el pitjor cas de persecució judicial de la història"

Mònica Oltra en una assemblea d'Iniciativa
Mónica Oltra, en una assemblea d'Iniciativa / Europa Press

Compromís ha instat el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, a impulsar un paquet legislatiu per democratitzar la justícia, aprovar la reforma necessària per a renovar “de manera immediata” el Consell General del Poder Judicial i un paquet legislatiu de regeneració democràtica contra el lawfare abans del 30 de juliol. Així ho ha demanat la formació després que l’executiva s’haja reunit d’urgència este dijous de vesprada, hores després de conéixer que l’Audiència de València ha reobert la causa contra l'exvicepresidenta del Consell i exconsellera d'Igualtat Mónica Oltra i quinze persones més per la gestió del cas dels abusos sexuals que l'exmarit va cometre sobre una menor tutelada. 

“No necessitem cartes o períodes de reflexió, necessitem una profunda reforma de la justícia perquè deixe d'estar segrestada per l'extrema dreta”, ha dit la formació en un comunicat, en referència a les darreres cartes a la ciutadania publicades pel cap de l’executiu central. “Urgeix democratitzar la justícia, però també cal utilitzar les eines que ja hi ha contemplades al Codi Penal quan s’exerceix la violència política i judicial”, han afegit. 

Sobre l'obertura de nou de la causa, Compromís ha volgut donar suport a Mónica Oltra, Rosa Molero, Francesc Gamero, Miquel Real, Isabel Serra i la resta de persones investigades pel que consideren “el pitjor cas de persecució judicial de la història”. “Estem convençudes que la veritat prevaldrà, però, mentre este cas orquestrat pel poder econòmic amb el suport de la dreta, l'extrema dreta i amb la complicitat de part dels mitjans de comunicació continua, volem fer una crida a la societat valenciana (...). No és un cas particular, sinó una mesura disciplinària per evitar que ningú vullga implicar-se políticament i socialment en la transformació real del País Valencià”, han sentenciat.

Així mateix, la formació ha volgut posar en el punt de mira l’actuació i la trajectòria del jutge Pedro Castellano que, diuen, s’ha caracteritzat per resolucions “sempre en la mateixa direcció”. Entre elles, han citat el cas de la visita del Papa a València, en el qual estava investigat l’expresident de la Generalitat Francisco Camps. 

També et pot interessar

stats