Compromís portarà a la justícia el nou càrrec creat en la Junta Central Fallera

Cinc persones aspiren a ocupar el lloc de coordinador faller, que porta associat un sou de 70.000 euros anuals

Reunió extraordinària del consell rector de la JCF
Reunió extraordinària del consell rector de la JCF / À Punt NTC

Compromís denunciarà per la via judicial, a través d'un procés contenciós administratiu, el nou càrrec creat en la Junta Central Fallera (JCF), que s'anomena coordinador de Falles i té associat un salari de 70.000 euros. Així ho ha anunciat este dilluns el regidor de la coalició valencianista a l'Ajuntament de València Pere Fuset, una vegada ha finalitzat el consell rector extraordinari de la JCF que ha forçat el seu mateix partit per a abordar l'assumpte. El naixement d'este càrrec ha alçat polseguera des del primer moment, ja que en Compromís el tenen en el punt de mira perquè consideren que el procés de selecció és "opac" i això els genera sospites de frau.

Segons ha explicat el principal partit de l'oposició a la coalició PP-Vox, existeixen dubtes i contradiccions en l'argumentació que els dona el govern local respecte de les lleis en què es basa la creació de la plaça. Entenen, a més, que també hi ha hagut "problemes de viabilitat" en el procés, amb continus canvis i renúncies en el jurat que ha de formar part de la designació del càrrec.

Fuset ha defensat que cal una "professionalització" de la JCF i això ha de fer-se a través de la convocatòria d'oposicions, amb un procediment obert i igualitari, ja que l'organisme disposa de vacants sense cobrir de dos funcionaris que costaria el mateix salari que el nou coordinador faller. El regidor ha advertit, igualment, que en les últimes setmanes "el suposat procés de selecció" ni tan sols s'adequa "al que marquen les bases que ells mateixos han redactat", i a més no expliquen clarament quins mèrits s'han de valorar i quant puntuen.

El president de JCF i regidor de Falles, Santiago Ballester, ha defensat que tot s'està fent de manera transparent i que la convocatòria ha aparegut publicada tant en el Butlletí Oficial de la Província (BOP) com en el lloc web de la JCF. De fet, ha aclarit, s'han presentat cinc persones aspirants al procés. "S'ha fet de la mateixa manera que l'equip anterior, Compromís i PSPV, va fer en la Fundació Esportiva Municipal", ha insistit Ballester.

Gestió dels patrocinis

Un altre tema inclòs en l'orde del dia per a este consell extraordinari de la JCF era conéixer en quin estat està l'execució dels patrocinis de l'ens. La formació taronja critica que sols s'ha cobert "un terç del que el PP havia pressupostat" i denuncia que el govern liderat per María José Catalá no haja facilitat cap document en què es desenvolupe esta qüestió, a pesar que el Grup Municipal Compromís ha registrat contínues demandes d'informació.

També et pot interessar

stats