Compromís i el PP pacten una moció de censura contra el PSPV-PSOE a Sueca

Si prospera, serà la quinta des que va començar la legislatura fa poc més d’un any

Façana de l'Ajuntament de Sueca en una imatge d'arxiu
Façana de l'Ajuntament de Sueca en una imatge d'arxiu / Comunitatvalenciana.com

La formació independent Sueca per Davant, Compromís i el Partit Popular han signat este dimecres davant de notari un pacte que permetrà presentar la setmana vinent una moció de censura per a desallotjar al PSPV-PSOE de l'alcaldia de la capital de la Ribera Baixa. 

Una vegada es vote la moció de censura en el ple municipal, previsiblement a mitjan agost, el nou alcalde serà Julián Sáez (Sueca per Davant), segons han explicat a EFE fonts d'esta formació, que han destacat que es tracta d'una persona de consens. La moció de censura es justifica per la necessitat d'un canvi en la gestió d'esta localitat de 28.000 habitants, on es considera que la gestió econòmica “deixa molt a desitjar” i que és necessari donar “estabilitat” al govern local després d'unes polítiques “erràtiques”.

El govern local de Sueca estava format fins fa poc per socialistes i Sueca per Davant, si bé recentment l'alcalde, Dimas Vázquez (PSPV-PSOE), va retirar les competències als edils de la formació independent. Fonts del PP han assenyalat que donen suport a la moció de censura perquè hi haja estabilitat a Sueca, però es quedaran fora del govern local.

El ple de l'Ajuntament de Sueca està format per 21 edils: huit del PSPV-PSOE, set de Compromís, tres del PP i altres tres de Sueca per Davant, de manera que els signants de l'acord per a la moció de censura sumarien tretze vots, dos més que la majoria absoluta.

Des que es va iniciar la legislatura el juny del 2023, s'han aprovat ja quatre mocions de censura a la Comunitat Valenciana: a Albaida, Montserrat, Vilafamés i Vinaròs, per la qual cosa quan prospere la de Sueca serà la cinquena en poc més d'un any.

També et pot interessar

stats