Directes
Ara en la televisió
LES NOTÍCIES DEL MATÍ
Ara en la ràdio
LES NOTÍCIES DEL MATÍ

Compromís proposa una moratòria d'un any per a noves llicències d'apartaments turístics a València

La coalició reclama al govern de María José Catalá que active una comissió en el consistori per a debatre una ordenança municipal que regule aquests pisos com "un negoci més"

Turistes a València (arxiu) / 'À Punt NTC'

Compromís ha proposat una moratòria d'un any per a atorgar noves llicències d'apartaments turístics. Una mesura temporal mentre s'activa una comissió no permanent a l'Ajuntament de València en la qual la coalició demana debatre una ordenança municipal per a regular aquests negocis i "treballar accions entorn del turisme consensuades entre tots els grups".

Ho han proposat els regidors Papi Robles i Ferran Puchades en una roda de premsa aquest dimarts. Han instat l'alcaldessa, María José Catalá (PP), a "posar-se a treballar ja en qüestions de ciutat" i han criticat la "paràlisi" d'aquest ajuntament. En aquest sentit, ambdós han assenyalat que durant la campanya electoral estaven "tots d'acord" en la creació d'"un cos d'inspecció directe d'apartaments turístics il·legals". Una mesura que, defenen, "s'ha de posar en marxa". "No es tractava tant d'una qüestió de policia al carrer, sinó de fer seguiment", ha assenyalat Robles.

Per a la regidora de Compromís, que és el principal partit de l'oposició al govern municipal, "s'ha d'avançar cap a una regulació" perquè els pisos turístics són "un negoci més". "Tots paguen impostos i el turisme ha de tindre la mateixa dimensió", ha considerat. A més, ha remarcat la pujada dels preus del lloguer i els "problemes de convivència" que generen aquests negocis.

Per la seua part, Puchades ha puntualitzat que el model turístic és "una qüestió quasi d'Estat i de ciutat". I ha lamentat que la llei d'habitatge té una "falta de regulació" per als allotjaments turístics, que és "com si no existiren".

Catalá posa el focus en els pisos turístics il·legals

L'alcaldessa de València no ha tardat a contestar les crítiques de Compromís. A parer seu, és "prioritari" consensuar una ordenança d'apartaments turístics per a acabar amb els pisos il·legals i, en aquest sentit, ha retret a la coalició que en huit anys de govern "no va fer res". Catalá ha destacat que "la ciutat compta amb 4.000 apartaments turístics irregulars, i per això cal aprovar una ordenança per a regular-los, a més de realitzar un pla d'inspecció per a acabar amb aquestes irregularitats". Ha afegit que "l'anterior govern, en huit anys, no va fer cap ordenança d'apartaments turístics".

València Turisme Habitatge