Compromís i Sumar continuen negociant per a les europees i aquesta setmana "hi haurà una decisió"

La coalició valencianista vol el tercer lloc a la llista i Baldoví ha avançat que hi haurà primàries valencianistes

Yolanda Díaz i Àgueda Micó, en l'acte de Compromís-Sumar celebrat aquest dissabte a València
Yolanda Díaz i Àgueda Micó, en un acte de Compromís-Sumar a València

El síndic de Compromís, Joan Baldoví, ha assegurat que la coalició i Sumar continuen negociant per a constituir una candidatura conjunta per a les eleccions europees del 9 de juny. El portaveu valencianista ha subratllat que l'"horitzó" de la formació és aconseguir un "lloc d'eixida" en la llista per a "portar la veu valenciana a Europa" i ha avançat que aquesta setmana "hi haurà una decisió" i una "resposta".

Baldoví, en declaracions als mitjans aquest dimarts des de les Corts, ha apuntat que les negociacions continuen, quan es reuneix l'executiva de Compromís, i ho faran també aquest dimecres. Compromís vol, com a mínim, el tercer lloc en una llista que encapçalarà Estrella Galán, directora general de la Comissió Espanyola d'Ajuda al Refugiat (CEAR).

Una vegada s'anuncie si finalment hi ha acord entre Compromís i Sumar per a les eleccions europees, Baldoví ha avançat que la coalició valencianista celebrarà un procés de primàries per a "determinar qui és la persona" que proposarà la formació per a figurar en la llista del partit de Yolanda Díaz. "Després de l'u, el dos", ha emfasitzat.

Quan li han preguntat si podria ser l'exvicepresidenta del Consell Mónica Oltra, després de l'arxivament provisional de la causa judicial en què estava imputada juntament amb altres excàrrecs de la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Baldoví ha afirmat que ella serà "el que vulga ser en el moment en què ella decidisca ser-ho". Per això, ha demanat "respectar els temps i la voluntat" d'Oltra, tot i que ha remarcat que té "totes les portes obertes".

La direcció de Compromís ha comunicat que ha decidit ajornar l'executiva prevista per a aquesta vesprada fins al dijous a les 17 hores, a causa "de l'estat de les negociacions per a conformar una candidatura per a les pròximes eleccions europees".

La portaveu valencianista en el Congrés, Àgueda Micó, ha afirmat que el "pla A" és acudir als comicis europeus amb els de Díaz, però ha advertit que es presentaran a les europees "amb Sumar o sense ells".

També et pot interessar

stats