Directes
Ara en la televisió
ESCOLA D'INFERMERIA
Ara en la ràdio
PODRÍEM FER-HO MILLOR

Condemnen el diari 'The Objective' a corregir una notícia usada en la denúncia contra Begoña Gómez

El mitjà digital ja va publicar una rectificació l'abril passat, però la magistrada ha sentenciat que no li va donar "la mateixa rellevància" que a les notícies originals

Begoña Gómez, en una imatge d'arxiu / Red Eléctrica España (Europa Press)

Un jutjat de Madrid ha condemnat el diari digital The Objective a rectificar una de les notícies que l'autodenominat sindicat Manos Limpias va incloure en la denúncia contra Begoña Gómez —dona del president del govern espanyol, Pedro Sánchez— i ha ordenat al mitjà que done a la rectificació la "rellevància semblant" que va tindre.

El jutjat de primera instància número 56 de Madrid ha dictat una sentència, en la qual estima parcialment la demanda de rectificació interposada per Gómez contra el mitjà. L'esposa de Sánchez va sol·licitar formalment al mitjà que rectificara dos notícies publicades el 6 i 7 d'abril amb els titulars "Begoña Gómez va crear al novembre una empresa per a assessorar en sostenibilitat" i "El govern oculta l'import d'una subvenció a nom de Begoña Gómez”.

La dona del president del govern espanyol va al·legar que la informació era "falsa" i ocasionava "perjudicis". El mitjà ja va publicar una rectificació el passat 11 d'abril, però la magistrada ha sentenciat que no li va donar "la mateixa rellevància" que a les notícies originals i, per això, li ha condemnat al fet que ho faça en el termini de tres dies a comptar des de la sentència, datada el dimarts.

La magistrada recorda que el diari va publicar les notícies en portada, obrint la seua pàgina d'accés i en la secció de política, mentre que les rectificacions van aparéixer en la secció d'actualitat, de manera que "no compleix amb el requisit" de rellevància que fixa la llei que regula el dret de rectificació.

La jutgessa ordena al mitjà que publique que "Begoña Gómez no ha sigut beneficiària de la subvenció pública al fet que al·ludia la informació publicada" el 7 d'abril. El diari també haurà de difondre que "Begoña Gómez no té ni forma part de cap fundació denominada Fundació TSC”.

Eixes sigles, TSC, donen nom a la mercantil Transforma TSC SL a la qual fa referència la querella que va interposar l'organització ultracatòlica Hazte Oír contra Gómez i que també forma part del procés que es dirigeix contra ella i investiga el jutge Peinado.

Imputació de Begoña Gómez