El Consell anuncia nous viaductes en la línia 9 del Tram Dénia-Alacant

El PPCV qualifica les noves inversions al Mascarat i l'Algar com una "estafa"

Imatge d'arxiu de la lína 9 del TRAM d'Alacant
Imatge d'arxiu de la lína 9 del Tram d'Alacant / À Punt NTC

El ple del Consell autoritzarà aquest mes de març a Ferrocarrils de la Generalitat (FGV) l'inici de la tramitació administrativa per a la construcció dels nous viaductes del Mascarat i l'Algar de la línia 9 del Tram d'Alacant, una línia que el PP ha titllat d'"estafa" pel "malbaratament de recursos" invertit.

La directora gerent d'FGV, Anaïs Menguzzato, ha destacat la importància d'aquesta actuació, que "permetrà traure a licitació pública una quantitat econòmica superior als dèsset milions d'euros, fonamental per a poder completar la modernització de la línia 9 de Tram d'Alacant en la qual la Generalitat ha invertit més de 160 milions d'euros".

En aquest sentit, Menguzzato ha recordat que els treballs en el Mascarat, amb un pressupost inicial de 7.902.406,59 euros, "suposaran la substitució de l'actual viaducte per un més modern i adequat a la xarxa del Tram de característiques similars" al mateix temps que ha celebrat que el nou viaducte del Quisi estarà acabat "a l'estiu".

Així mateix, ha incidit en el fet que el viaducte de l'Algar tindrà una inversió de licitació de 9.211.482 euros i "està previst la variant de traçat i la construcció d'un pont paral·lel a l'existent, de tal forma que actual viaducte de l'Algar es mantinga com a passarel·la per als vianants, tal com estableix la fitxa de catalogació de Bé de Rellevància Local".

Finalment, la directora gerent ha anunciat que, "entre el període de licitacions i execucions de les obres, així com d'autoritzacions, es preveu la posada en servei d'aquestes estructures per al segon semestre de 2024".

Barrachina (PP): "És un malbaratament de recursos"

Per part seua, el director de campanya del PPCV, Miguel Barrachina, que ha visitat el pont de Quisi, ha demanat al president de la Generalitat, Ximo Puig, la destitució de la cúpula de Ferrocarrils de la Generalitat (FGV) i de la consellera d'Infraestructures, Rebeca Torró, pel "malbaratament de recursos" de la línia 9 del Tram Dénia-Alacant.

"Atés que Ximo Puig no ha assumit cap responsabilitat al tren de la desesperació, que obliga a canviar dues vegades de tren en el recorregut més lent i tortuós de tot Espanya, hem vingut a exigir-li-les", ha assenyalat Barrachina.

El director de campanya del PPCV ha recordat que es tracta d'una línia amb un recorregut de cent quilòmetres en el qual els usuaris han d'utilitzar fins a tres trens i invertir tres hores de temps, ja que els ponts metàl·lics "no poden suportar el pes dels nous trens i, per tant, no poden passar".

"Torró va organitzar un acte preelectoral per a Ximo Puig per a inaugurar la línia 9, per la qual els trens comprats per 43,3 milions d'euros no poden passar", ha denunciat Barrachina.

"Igual que va succeir amb el fiasco del tren entre Cantàbria i Madrid, on Sánchez va destituir els responsables i va regalar als damnificats el bitllet, demanem a Puig que destituïsca els responsables i regale el bitllet a aquelles persones que han de suportar durant cent quilòmetres l'ús de tres trens diferents i emprar més de tres hores", ha conclòs.

També et pot interessar

stats