El govern valencià aprova una declaració institucional contra l'amnistia als "colpistes" de Catalunya

El Consell considera una "traïció sense precedents" la llei que negocia el PSOE amb els partits independentistes perquè ataca "la Constitució i la igualtat dels espanyols"

El ple del Consell, reunit aquest divendres a Alacant
El ple del Consell, reunit aquest divendres a Alacant / Generalitat

El Consell, reunit en ple aquest divendres, ha aprovat una declaració institucional per a expressar el rebuig "ferm i enèrgic" a la llei d'amnistia als encausats i els condemnats pel procés que negocia el PSOE amb els partits independentistes catalans, perquè considera que "atempta greument contra la Constitució i la igualtat de tots els espanyols". La coalició del govern autonòmic que comparteixen PP i Vox qualifica de "traïció sense precedents" la futura norma, ja que entén que "dona la raó política als colpistes i legitima l'intent de secessió de l'1-O".

La portaveu de l'executiu valencià, Ruth Merino, ha sigut l'encarregada de llegir el text de la resolució, que acusa el PSOE i el govern en funcions de Pedro Sánchez de perpetrar "l'acte més gran de corrupció política" perquè amnistia polítics "expressament a canvi del suport per a continuar en el poder". L'aprovació d'una llei d'amnistia als investigats en les causes judicials relatives als fets ocorreguts el passat 1 d'octubre de 2017, quan es va declarar unilateralment la independència de Catalunya, era una de les condicions exigides per Esquerra Republicana i Junts per Catalunya a canvi de donar suport als socialistes en la investidura.

El ple del Consell, reunit a Alacant, ha demanat a través d'aquest escrit que la norma no s'admeta a tràmit en les Corts Generals o que els grups polítics hi voten en contra. "Aquells diputats que voten a favor d'una llei d'amnistia seran responsables d'una ruptura inaudita dels valors bàsics constitucionals" adverteix, alhora que apel·la a la "dignitat" dels parlamentaris i senadors valencians.

La declaració del govern valencià insta també els òrgans de govern del Congrés i el Senat a rebutjar la tramitació de la iniciativa legal "per ser contrària a la unitat d'Espanya, la igualtat de tots els espanyols, la democràcia, la Constitució i l'estat de dret". Amb aquest propòsit, es fa arribar a la mesa tant de la cambra baixa com de l'alta.

També et pot interessar

stats