El Consell cessa la directora general de Producció Agrícola i Ramadera (Vox), qüestionada per participar en una trentena d'empreses

Leticia Sanchiz ha renunciat a petició pròpia, segons el Consell, que situarà l'assessor Simón Martínez Ruiz en el càrrec

Imatge d'arxiu de Letizia Sanchiz davant d'un cartell de l'empresa Grupo Sanchiz
Imatge d'arxiu de Leticia Sanchiz davant d'un cartell de l'empresa Grupo Sanchiz / À Punt NTC

El Consell ha signat el cessament de Leticia Sanchiz com a directora general de Producció Agrícola i Ramadera, un càrrec proposat per Vox. La renúncia, que segons el govern valencià es produeix a petició pròpia, ve precedida per la controvèrsia que va acompanyar el nomenament. La substituirà l'enginyer industrial Simón Martínez Ruiz, que fins ara treballava com a assessor en el departament que lidera el conseller José Luis Aguirre.

L'oposició va denunciar la possible incompatibilitat de Sanchiz, per la seua presència en la directiva d'una trentena d'empreses familiars, dedicades a l'activitat ramadera, la gestió de residus, el biogàs i la producció fotovoltaica. Una de les firmes del grup Sanchiz va ser sancionada per abocaments de purins a Albacete, i el grup ha sigut acusat d'irregularitats laborals. A més, ha rebut denúncies per la situació del bestiar i per ocultar informació respecte als plans d'abocaments, segons va apuntar la diputada de Compromís i portaveu d'Agricultura a les Corts, Paula Espinosa.

El conseller d'Agricultura, Ramaderia i Pesca va avalar l'experiència de la directora general a les Corts en una compareixença el 28 de setembre. El mateix dia, el departament d'Agricultura va confirmar que Sanchiz havia abandonat els seus càrrecs en les empreses.

El cessament de Sanchiz és el segon d'un alt càrrec proposat per Vox des de la constitució de la coalició de govern. A primers de setembre, la consellera de Justícia, Elisa Núñez, va destituir el subsecretari Luis Manuel Martín Domínguez, per haver ocultat una condemna per “violència de gènere”.

El de Sanchiz no ha sigut l'únic cessament aprovat en el ple de Consell, que aquest dimarts s'ha reunit a Alacant. El govern valencià ha formalitzat la destitució de José Luis Pérez Pont com a gerent del Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana, una eixida que la conselleria de Cultura justifica per presumptes irregularitats i que Pérez Pont, que va accedir al càrrec per un concurs públic, considera una excusa per a situar un perfil afí en el departament.

També et pot interessar

stats