Directes
Ara en la televisió
L'HORA FOSCA
Ara en la ràdio
FÓRMULA TERRITORI (reemissió)

El Consell congela les taxes universitàries per al curs que ve

Tindran bonificacions els alumnes becats, els qui obtinguen matrícula d’honor el curs anterior i els membres de famílies nombroses, entre altres

Imatge d'arxiu d'una aula de la Universitat de València / NTC À Punt

El ple del Consell ha aprovat congelar els preus de la formació universitària. El del govern valencià d'aquest divendres ha donat llum verda al decret pel qual es fixen les taxes per la formació acadèmica per al pròxim curs, el 2023-2024, i que areplega els preus establits per al curs actual. A més, el Consell ha aprovat una sèrie d'exempcions.

Entre elles, gaudiran d'aquestes exempcions i bonificacions els alumnes beneficiaris de beques i altres ajudes en l'estudi amb càrrec en els pressupostos generals de l'Estat o de la Generalitat, els qui obtinguen matrícula d'honor en el curs anterior, els membres de famílies nombroses i les víctimes de bandes armades o de terrorisme o que en siguen familiars.

També tindran accés a aquestes les víctimes d'actes de violència sobre la dona, els qui tinguen reconeguda una discapacitat igual o superior al 33% o l'alumnat que estiga en algun dels supòsits d'exempció a què es refereix l'article 14.3.2 de la llei de taxes de la Generalitat.

El govern valencià té les competències en aquestes taxes, que es poden revisar anualment. En clau universitària, el Consell també pot decidir la implantació de noves titulacions o serveis universitaris susceptibles de ser retribuïts per mitjà de taxes.

Així mateix, el Consell pot fixar anualment els increments aplicables en cas de segona, tercera i posteriors matrícules, així com fixar l'import dels ensenyaments amb preu o grau d'experimentalitat excepcional.

Educació