Directes
Ara en la televisió
ESCOLA D'INFERMERIA
Ara en la ràdio
PODRÍEM FER-HO MILLOR

El Consell no descarta una pròrroga dels pressupostos

La portaveu i consellera d’Hisenda, Ruth Merino, assegura que els presentaran en el temps i en la forma escaients, i confia en l’aprovació amb el suport o l'abstenció de la resta de partits 

La portaveu del Consell i consellera d’Hisenda, Ruth Merino, este dijous / À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
29 d'agost 2024 - 13:08 Actualitzat: 29 d'agost 2024 - 21:46

La portaveu del Consell i consellera d’Hisenda, Ruth Merino, ha assegurat este dijous en la roda de premsa posterior al ple que "seria irresponsable" descartar la possibilitat d'una pròrroga dels pressupostos de la Generalitat, perquè "no saben el que pensen la resta de partits".

L'elaboració dels pressupostos del 2025 és el primer dels deures pendents que afronta el Consell de Carlos Mazón després de l'estiu. Ara ja no compten amb el suport de Vox, un fet que complica l'aprovació dels comptes. Amb tot, Merino s'ha mostrat confiada que tant els exsocis del govern com el PSPV i Compromís estudien els comptes que proposa el PP, "que els intenten millorar i que els aproven o s'hi abstinguen". La responsable d'Hisenda ha avançat que els pressupostos es presentaran "en el temps i en la forma escaients", abans del 31 d'octubre, i ha remarcat que estan oberts a negociar amb tot l'arc parlamentari.

En esta línia, la portaveu de l'executiu ha subratllat que treballen en la recta final d'uns comptes que "tornaran a ser socials: els ciutadans estaran en el centre de les polítiques", malgrat "la falta de recursos del govern de la nació".

Preguntada per la possibilitat d'una baixada d'impostos, Merino ha respost que "encara s'està valorant", però ha dit que la valenciana és una de les comunitats autònomes d'Espanya amb més pressió fiscal i que el Consell treballa per a reduir els impostos "amb el temps i de manera sensata".

En el primer ple del Consell també s'ha parlat de finançament autonòmic i s'ha tornat a reivindicar un fons d'anivellament que equipare tots els territoris. El govern valencià també ha insistit hui a rebutjar el finançament singular per a Catalunya.

Pressupostos GVA