El Consell estudia si presenta un recurs d’inconstitucionalitat contra la llei d'amnistia

Mazón apunta que la Generalitat recorrerà a totes les armes de l'estat de dret, la Constitució i l'Estatut "per a defendre la igualtat dels valencians”, perquè el que està passant és "molt greu"

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, intervé en el fòrum de municipalisme on, en finalitzar, ha anunciat el possible recurs d'inconstitucionalitat contra la llei d'amnistia
El president de la Generalitat, Carlos Mazón, intervé en el fòrum de municipalisme on, en finalitzar, ha anunciat el possible recurs d'inconstitucionalitat contra la llei d'amnistia / Generalitat

El Consell s'està "armant jurídicament "per a decidir si presenta un recurs d'inconstitucionalitat contra la llei d'amnistia. Així ho ha anunciat el president de la Generalitat, Carlos Mazón, abans que començara la sessió d’investidura com a president del govern espanyol de Pedro Sánchez. Tot i aquesta intenció, Mazón ha deixat clar que és una possibilitat que encara estudia l’Advocacia de la Generalitat.

"Ens armarem perquè totes les armes de l'estat de dret, la Constitució i l'Estatut d'Autonomia ens permeten defendre la igualtat dels valencians respecte de la resta, i no posant en dubte la separació de poders com estan fent els altres”, manifestava el cap del Consell. En opinió del president valencià, el que ocorre ara mateix a Espanya és "molt greu" i suposa "un abans i un després" en la vida de la ciutadania.

“Jo no faré el mateix, perquè llavors no tindria capacitat ni autoritat per a criticar aquest salvatge atemptat al principi de legalitat", ha afegit Carlos Mazón després de participar en un fòrum de municipalisme a València.

El president del govern ha insistit que, en qualsevol cas, el Consell recorrerà a tots els instruments que permeta la llei per a defendre la igualtat dels valencians, mentre "uns altres s'estan saltant tots els límits". "La defensa de la Constitució s'ha de fer a través dels canals constitucionals, exactament el contrari del que fa Pedro Sánchez", ha recalcat.

D'altra banda, i quan li han preguntat per la posició de Vox sobre la condonació del deute autonòmic, el també líder del Partit Popular valencià ha assegurat que no ha escoltat cap representant del seu soci de govern mostrar-s'hi en contra en els acords d'investidura del PSOE amb ERC i Junts. "Absolutament (que hi ha unitat d'acció), que no hi haja cap mena de dubte", ha asseverat.

També et pot interessar

stats