Directes
Ara en la televisió
BON DIA COMUNITAT VALENCIANA
Ara en la ràdio
LES NOTÍCIES DEL MATÍ

El Consell fitxa una ex del PP famosa per una intervenció viral en Telecinco contra l'independentisme català

Paula Añó serà número dos de Cultura en la conselleria dirigida per Vox i l'ex de Ciutadans Tony Woodward, director general de Patrimoni

Paula Añó, durant la intervenció en 'El programa de Ana Rosa' / À Punt NTC

Dues setmanes després que es constituïra el nou govern autonòmic valencià i després de dies d'especulacions pel retard a completar l'organigrama, el Consell ha aprovat els primers nomenaments que corresponen de quota a Vox en el gabinet que comparteixen amb el PP. Aquest divendres, la portaveu, Ruth Merino, ha informat en la roda de premsa habitual després del ple la designació de 28 secretaris autonòmics i directors generals que formaran part de l'executiu liderat per Carlos Mazón.

Entre els noms figuren el de la nova secretària autonòmica de Cultura, Paula Añó, que serà la número dos del vicepresident i exmatador de bous Vicente Barrera. Aquesta valenciana ha viscut a Barcelona durant vora quinze anys i va botar a la fama per una intervenció molt viral en El programa de Ana Rosa (Telecinco) el 2019. S'hi mostrava com una dona anònima indignada amb les protestes independentistes que incendiaren Catalunya arran de la sentència que condemnava els polítics líders del procés sobiranista. Posteriorment va saber-se que tenia vincles amb el PP català.

El govern bipartit PP-Vox ha fitxat un altre ex de Ciutadans, després d'Emilio Argüeso i la mateixa Merino, per al tercer escaló. Es tracta de l'exdiputat en les Corts Tony Woodward, que era portaveu d'Economia en el grup parlamentari. Serà director general de Patrimoni sota la batuta de la seua excompanya de files en el partit taronja, Ruth Merino, ara consellera d'Hisenda.

Merino ha assegurat que les persones designades per a ocupar aquests càrrecs són "les adequades" i compten "amb els millors perfils". No ha concretat quan es nomenaran els càrrecs del segon escaló que encara queden pendents. Entre d'altres, la Secretaria Autonòmica de Finançament, en la conselleria que ella mateixa lidera, o la de Seguretat i Emergències, en mans de Vox.

El llistat complet dels alts càrrecs en el segon i tercer escaló que ha nomenat el Consell aquest divendres és el següent:

Secretaries autonòmiques

Direccions generals