El Consell de Ministres aprova aquest dimarts la pujada de l'SMI fins als 1.080 euros

La pujada de l'SMI suposa un repunt del 8% en comparació amb el precedent i té caràcter retroactiu a 1 de gener de 2023

Dones en una fàbrica
El sou mínim establit per als treballadors quedarà en 1.080 euros després d'aprovar-ho el Consell de Ministres / À Punt NTC

El Consell de Ministres aprova aquest dimarts la pujada del salari mínim interprofessional (SMI) fins als 1.080 euros en 14 pagues i ha demanat "coherència" i "responsabilitat" a la patronal per a la seua aplicació. La pujada de l'SMI suposa un repunt del 8% en comparació amb el precedent i té caràcter retroactiu a 1 de gener de 2023.

Així ho va anunciar el passat diumenge el president del govern, Pedro Sánchez, qui va demanar a la patronal coherència. "No es pot estar reclamant sacrificis salarials als de baix mentre hi ha un festí per als de dalt. En aquest país no pot haver-hi doble vara de mesurar, una per a la majoria per a la gent corrent, i una altra per a la minoria elitista d'aquest país", va defensar en la seua intervenció en l'acte de presentació del candidat socialista a l'alcaldia de Màlaga, Daniel Pérez.

Els sindicats reclamaven una pujada fins a 1.100 euros, mentre que Díaz advocava per la banda alta de l'informe del comité d'experts que va plantejar una alça per a 2023 entre el 4,6% i el 8,2%. Pel que fa a la patronal, ha mantingut que l’SMI hauria de pujar el 4%, fins a 1.040 euros bruts al mes en catorze pagues. Al final, l'acord es va concretar entre el govern i els sindicats, perquè la patronal espanyola CEOE es va desmarcar de les negociacions.

El president del govern, Pedro Sánchez, es va reunir aquest dilluns amb dos joves preceptors del salari mínim interprofessional en el domicili de tots dos a Parla, on han parlat dels seus "projectes i inquietuds". Durant la seua reunió, Sánchez ha recordat que quan va arribar al govern l'SMI estava en 735 euros al mes.

També et pot interessar

stats