El Consell de Ministres aprova el Pla d'Acció per la Democràcia

Pedro Sánchez confia que tindrà el suport del Partit Popular, que ha fet costat a la iniciativa a l'Eurocambra

Pedro Sánchez este dilluns en el Congrés
Pedro Sánchez este dilluns en el Congrés / Fernando Sánchez / Europa Press

El Consell de Ministres té previst aprovar este dimarts el Pla d'Acció per la Democràcia, que va anunciar mesos arrere. Durant la intervenció d'este dilluns al Congrés, en una reunió amb diputats, senadors i europarlamentaris socialistes, el president del govern, Pedro Sánchez, ha subratllat que l'objectiu de l'executiu espanyol és defensar el dret dels ciutadans a rebre una informació veraç.

També ha lamentat que la democràcia estiga sent "assetjada" per campanyes de desinformació, faules, pressions a periodistes i "corrupteles". Sánchez va recordar els cinc dies de reflexió que va tindre a conseqüència de la campanya que considera que patien tant ell com la seua esposa, Begoña Gómez. Per fer front a situacions com esta, en aquell moment es va comprometre a presentar un pla de regeneració democràtica, el contingut de la qual ha debatut el PSOE amb altres grups parlamentaris. Finalment, el resultat es plasma en les iniciatives que anuncie i aprove este dimarts el Congrés.

El president ha assegurat que este pla emana de la Constitució Espanyola i de les mesures aprovades pel Parlament Europeu i la Comissió Europea, i que defensa el dret dels ciutadans a una informació veraç. "Ens ajudarà a dotar de més transparència, més pluralitat i majors garanties les Corts Generals, el Senat, el Congrés i el nostre ecosistema informatiu", ha afegit, sense detallar l'abast de les mesures que inclourà.

Sí que ha confiat que té el suport del Partit Popular, perquè ha advertit que no s'entendria que els seus representants a l'Eurocambra donen suport a unes mesures que després no tinguen el suport al Congrés.

També et pot interessar

stats