El Consell de Ministres destitueix la directora de l’Institut de les Dones després de la polèmica dels punts violeta

Isabel García i la parella haurien rebut 64 contractes per la gestió d’estos espais, alguns d’ajuntaments valencians amb governs socialistes

Isabel García en 'À Punt Notícies matí'
Isabel García en 'À Punt Notícies matí' / À Punt NTC
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
23 de juliol 2024 - 09:23 Actualitzat: 23 de juliol 2024 - 13:35

El Consell de Ministres ha aprovat este dimarts la destitució d'Isabel García com a directora de l'Institut de les Dones. La decisió arriba vora una setmana després que esclatara la polèmica pels 64 contractes municipals per a gestionar punts violeta que ella i la dona haurien obtingut de consistoris amb governs socialistes, alguns valencians. En total, estes empreses compartides per la parella haurien facturat 250.000 euros.

La ministra d'Igualtat, Ana Redondo, ha explicat als corredors del Congrés que "s'ha actuat de forma impecable" i que s'ha pres esta decisió "pensant en el bon funcionament de l'institut". En esta línia, ha expressat que espera que García "tinga una eixida el més digna possible i defenga la seua honorabilitat com sé que farà".

El president del Partit Popular, Alberto Núñez Feijóo, va acusar la directora de l'Institut de les Dones i altres "càrrecs socialistes" de "lucrar-se amb els diners destinats a la violència de gènere". Es feia ressò de la informació publicada per El Español, que va constatar que estes contractacions es van produir a Bonrepòs i Mirambell, Catarroja, Picanya, Burjassot, Montcada, Manises, Sueca, Godella, l'Eliana, Alcàsser, la Vall d'Uixó, Cullera, Alaquàs, Llíria i Foios. García va ser la titular d'Igualtat de la Diputació de València i regidora d'Igualtat i Comerç a Xirivella entre el 2015 i el 2019 . La dona, Elisabeth García, va ser assessora del PSOE al Senat.

En esta línia es va pronunciar també Sumar, que va remarcar que "usar una institució transcendental contra les discriminacions per a l'enriquiment personal és injustificable". El soci minoritari de govern va fer referència també a la "transfòbia" de García, com van fer també Podem i Més Madrid.

La ministra d'Igualtat va assegurar que donaria "el temps que necessite per a explicar-se" a García, que va publicar un comunicat en la xarxa social X en què assegurava que només va mantindre al seu nom el 8% de les empreses que compartia amb l'esposa i que estes es van constituir el 2022 quan estava "lliure de responsabilitats polítiques".

Redondo va evitar valorar l'activitat de la dona de García al capdavant de les esmentades empreses. "No valore el que fa la seua esposa, valore el que fa una persona del meu equip i, en este sentit, ella m'ha traslladat que va complir rigorosament la llei d'incompatibilitats, que va fer el que l'oficina de conflictes li va dir que havia de fer i que va actuar com li van dir i com legalment està establit", ha subratllat.

García denuncia una "cacera" amb "pseudoinformacions"

La fins ara directora de l'Institut de les Dones ha publicat un nou comunicat en què informa que no ha dimitit perquè "té la consciència molt tranquil·la de no haver utilitzat mai el seu càrrec per a enriquir-se" i agraeix la confiança que han depositat en ella durant estos set mesos.

García parla d'una "cacera" contra ella amb "pseudoinformacions periodístiques que fan passar l'estricte compliment de la llei per la utilització tramposa per a encobrir un lucre il·lícit o simplement immoral". A més, ha defés que la motivació no són els "presumptes escàndols, il·legalitats o irregularitats que ningú ha portat a cap jutjat", sinó el fet que "no compartisca una visió íntegra de la llei trans".

La sociòloga Cristina Hernández, nova directora

El govern ha nomenat la sociòloga feminista Cristina Hernández nova directora de l'Institut de les Dones. A més d'haver treballat com a responsable de formació del servei 016, la seua trajectòria ha estat àmpliament vinculada al PSOE, partit del qual ha sigut assessora en matèria d'igualtat al Congrés i en el comité executiu federal.

Actualment, formava part del gabinet del ministre de la Presidència, Justícia i Relacions amb les Corts, Félix Bolaños. També ha treballat com a assessora per a organitzacions no governamentals, entitats públiques i organitzacions polítiques. A més, ha sigut professora associada a la Universitat de Salamanca, on ha impartit les assignatures de Sociologia de les Relacions de Gènere i Sociologia dels Moviments Socials.

També et pot interessar

stats