El Consell mostra "respecte" per la sentència que condemna Zaplana

Merino destaca que el govern valencià té un "respecte absolut" pels procediments judicials i més en este cas en què es tracta "d'una sentència que encara no és ferma"

La portaveu del Consell, Ruth Merino, este dimarts
La portaveu del Consell, Ruth Merino, este dimarts / À Punt NTC

La portaveu del Consell, Ruth Merino, ha dit sobre la sentència que condemna a deu anys l'expresident de la Generalitat Eduardo Zaplana pel cas Erial que el govern valencià té un "respecte absolut" pels procediments judicials i més en este cas en què es tracta "d'una sentència que encara no és ferma".

"Crec que és el més adequat, el més democràtic que podem fer: respectar les decisions i el treball de la justícia", ha remarcat.

Merino s'ha pronunciat així preguntada per la sentència de l'Audiència Provincial de València que ha condemnat a penes que sumen deu anys i cinc mesos de presó l'expresident valencià pel cas Erial.

En este procés s'ha jutjat el cobrament de comissions derivades de les concessions de les ITV i el pla eòlic valencià.

Pel que fa a l'absolució del també expresident de la Generalitat José Luis Olivas, ha assenyalat que desconeix la totalitat del contingut de la sentència perquè s'ha donat a conéixer mentre donava la roda de premsa, però ha insistit que la seua resposta "és la mateixa".

El Consell aprova el projecte de llei del voluntariat

D'altra banda, el ple del Consell ha aprovat el projecte de llei del voluntariat de la Comunitat Valenciana, que té per objecte donar una resposta ràpida a les necessitats de les entitats de la Comunitat Valenciana que exerceixen accions voluntàries, així com adequar la normativa per la qual es regiran les convocatòries de subvencions.

La nova norma substituirà la llei vigent del 2001, amb la finalitat d'adaptar-la als canvis socials. A més, per primera vegada, es crearà una targeta per a persones voluntàries que acredita i reconeix la seua dedicació i que portarà associada una sèrie de beneficis, amb l'objectiu de fomentar el voluntariat.

De la mateixa manera, s'acreditaran els coneixements i habilitats desenvolupades per les persones voluntàries per a poder incorporar-los al currículum professional.

Vora 30 milions d'euros per a la Xarxa Valenciana d'Espais Naturals Protegits

D'altra banda, el ple del Consell ha autoritzat l'encàrrec a Vaersa d'actuacions de conservació en la Xarxa Valenciana d'Espais Naturals Protegits per import de 29,5 milions d'euros durant un període comprés entre 2024 i 2028.

El personal treballarà principalment als parcs naturals, reserves naturals, paisatges protegits, monuments naturals i zones humides declarades.

També et pot interessar

stats