El Consell recorrerà al Suprem per no convocar-se la conferència de presidents

Ruth Merino ha acusat Pedro Sánchez d'"inactivitat" i de "deslleialtat institucional" perquè no tindre en compte els presidents de comunitats autònomes que ja van sol·licitar la conferència a la fi del 2023

Ruth Merino, en roda de premsa
Ruth Merino, en roda de premsa / GVA

El Consell presentarà un recurs contenciós administratiu davant del Tribunal Suprem (TS) davant de la "negativa" del president del govern, Pedro Sánchez, de convocar la conferència de presidents. Segons ha anunciat la portaveu de l'executiu valencià, Ruth Merino, el president del govern hauria d'haver convocat la conferència de presidents fa mesos.

Merino ha acusat Pedro Sánchez d'"inactivitat" i de "deslleialtat institucional" perquè no tindre en compte els catorze presidents de comunitats autònomes que ja van sol·licitar la conferència a la fi de 2023. La portaveu ha indicat que, a més de no atendre les peticions dels presidents autonòmics per a "tractar temes importants per a les seues comunitats", s'està incorrent també en un incompliment del reglament. I és que este "obliga a convocar la conferència dues vegades a l'any o quan més de deu presidents de les comunitats autònomes la sol·liciten".

Per a la portaveu, el president del govern hauria d'haver convocat la conferència fa mesos per a tractar "no sols la crisi migratòria", sinó també el finançament autonòmic, "davant del repte i la impassibilitat del govern de no fer passos en la reforma del sistema de finançament".

També et pot interessar

stats