El Consell fa un balanç positiu de la reversió de l'Hospital d'Alzira, el PP el qualifica de fracàs
Sindicats i usuaris també valoren el primer any de gestió pública del departament de Salut de la Ribera.
El primer any de gestió pública de l'Hospital d'Alzira, després de la reversió del Departament de Salut de la Ribera, s'ha saldat amb un augment de la plantilla, noves especialitats, una reducció en huit dies de la demora quirúrgica i una inversió de més de 7,8 milions d'euros, segons les dades facilitades per la Conselleria de Sanitat.
Al llarg de l'últim any, s'ha augmentat el personal amb 466 professionals, la qual cosa ha permés, segons la conselleria, "millorar l'atenció a pacients i les condicions laborals de serveis sensibles" com a urgències, els quiròfans o la unitat de vigilància intensiva.
Així mateix, l'Hospital d'Alzira ha superat les 20.319 operacions (un 4,52% més), amb una demora quirúrgica mitjana de 54 dies, quan abans de la reversió era de 62 dies.
A més, s'ha incrementat el nombre d'especialitats de set centres d'Almussafes, Alzira, Alzira, Sueca, Carlet, Alginet i Carcaixent, per a evitar desplaçaments innecessaris dels pacients fins a l'Hospital d'Alzira.
El PP critica les "llargues llistes d'espera" i "la saturació d'urgències"
Unes dades que no són compartides pel Partit Popular. El portaveu de Sanitat del PPCV, José Juan Zaplana, ha assegurat en un comunicat que el resultat del primer any de gestió pública és "llargues llistes d'espera, saturació d'urgències, desaparició de proves com el diagnòstic ràpid del càncer de mama o la unitat de fibromiàlgia i falta d'especialistes".
També ha denunciat "reducció en els horaris dels centres de salut de la comarca, impagaments d'incentius i extres amb retards de fins a nou mesos, majors costos per la desviació de pacients a clíniques privades, problemes de manteniment, caos en el pàrquing i augment de la despesa pública amb més plantilla".
Com a exemple, el PP ha indicat que els malalts que esperen una cirurgia més de tres mesos "han augmentat un 1.000% segons dades oficials, un absolut caos" i que els mateixos medicaments "es paguen un 70% més cares".
D'altra banda, tant els sindicats com la Plataforma per la Sanitat Pública de la Ribera valoren positivament el procés de reversió. Entre els usuaris les opinions són diverses, alguns troben que tot continua igual o millor i altres diuen que ara tarden més a avisar per a fer les proves.